Preporuka
 

Adobe Premiere Pro CS6

 
Adobe Premiere Pro CS6
Adobe Premiere Pro CS6
Adobe Premiere Pro CS6

 
Ukratko
 

Download
NARUČI
criteria 1
 
 
 
 
 
/ 5


Ocena korisnika
10 ukpnih ocena

 

Prednosti


Kao glavne prednosti Adobe Premiere Pro CS6 izdvaja se to što je interfejs unapređen, dok su mnoge performanse poboljšane. Osim toga, vide se poboljšanja kod alata za editovanje.

Mane


Kao glavni nedostaci izdvajaju se činjenice da WebM i Ogg video formati nisu podržani, kao i to da ponekad ima previše nepotrebnih detalja i ostalih suvišnosti.


Zaključak

Na prvi pogled, sa svojim interfejsom boje uglja, Premiere Pro CS6 izgleda prilično slično kao i njegovi predhodnici. Ali, Adobe je dodao mnogo više fleksibilnosti i prilagodio softversko rešenje korisniku. Na primer, Project panel je prerađen tako da može da prikaže izvorne klipove u mnogo većoj veličini, sa maksimalnim uvećanjem. Četiri klipa se, na primer, […]

1
Posted 2012-08-13 by

Bitdefender Popust
 
Prikaz softvera
 
 

Na prvi pogled, sa svojim interfejsom boje uglja, Premiere Pro CS6 izgleda prilično slično kao i njegovi predhodnici. Ali, Adobe je dodao mnogo više fleksibilnosti i prilagodio softversko rešenje korisniku.

Na primer, Project panel je prerađen tako da može da prikaže izvorne klipove u mnogo većoj veličini, sa maksimalnim uvećanjem. Četiri klipa se, na primer, uklapaju u 24-inčni monitor. Nove ikone su tu da pokažu korisniku koliko često su klipovi bili korišćeni. Moguće je da vidite sekvence u kojima se oni pojavljuju.

Novi ugrađani Media Browser, koji takođe može da se upotrebi da se odgledaju klipovi, dopušta korisniku da pogleda fajlove koji se nalaze u sistemu i postavi ih u svoj projekat.

I nova Hover-Scrub funkcija daje mogućnost da se puštaju klipovi jednostavno pokrećući kursor miša preko njih. Klikom na klip, pojavljuje se vremenska linija i ukoliko se korisnik nalazi u projektu, može da koristi komande tastature kako bi podesio tačke. Ovo je odlično za grubo sečenje velike količine klipova.

 

Skup mogućnosti programa

Adobe Premiere Pro CS6 - Stabilizator slikeAlati za editovanje video materijala su, takođe, sjajno unapređeni. Moguće je dopustiti upotrebu Premiere Pro CS6 selekcionog alata u svrhu alata za skraćivanje, tako da uopšte nema potrebe da se korisnik isklučuje iz selekcionog alata kako bi skraćivao klipove.

Duplim klikom na tačku editovanja u vremenskoj liniji se postiže se to da se novi skraćeni prozor pojavi u programskom prozoru. U ovom prozoru, moguće je kliknuti na dugmad kako bi se skraćivalo unazad ili unapred, sve to za 5 sekundi odnosno 1 sekundu, i takođe moguće je videti tekući klip i dolazeći klip simultano.

Druge vizuelne pomoći u vremenskoj liniji čine jednostavnijim da vidite koju vrsu skraćivanja radite. Naravno, pri tome možete da koristite prečice tastature.

Adobe Premiere Pro CS6 - Sound MixerSada je moguće da prilagodite dugmad koja se nalaze ispod prozora izvora i programa, tako da ako nikada više ne želite da vidite Safe Margins vodiče, možete da sakrijete njihovu dugmad. Put i Play dugme na nižem desnom uglu, takođe, može da bude od koristi, ukoliko želite da ga koristite.

Lebdenje nad dugmetom pokazuje njegovu funkciju i njegovu prečicu kod tastature. Međutim, tokom testiranja, na našem sistemu, kada smo pokušali da povučemo dugme na novo mesto ispod prozora, aplikacija nam je pokazala krug sa linijom kroz njega – što je nama značilo da to više ne radimo, ali je, uprkos tome, to uvek radilo.

 

Lakoća korišćenja programa

Adobe Premiere Pro CS6 - MulticamPremiere Pro nadograđeni, GPU-ubrzani trosmerni panel za korekciju boja Vam dopušta da podesite senke, tonove i naslove nezevisno ili simultano. Ova korekcija nije nikakva novost, ali je u ovom slučaju dobila značajan update i takođe je GDU ubrzana.

Svaki od ovih alata za senke, srednje tonove i naslove sada ima dugme za resetovanje, tako da ako želite da koristite samo jedan, ne morate ponovo da počinjete – svaki ima svoj sopstveni izbirač boja. Kontrole za zasićenost bojama su takođe nezavisno podesive.

Alat ima mnogo podešavanja i u rukama stručnjaka, one su zaista dobrodošle, ali u rukama laika deluju zaista prekomplikovano. I ponovo, tu je i dalje ta suvišnost. Možete da koristite točak boja da izvršite podešavanje ili možete da skrolujete na dole da nađete kontrole koje rade isti posao, ali na drugačiji način.

 

Prednosti i karakteristike programa

Adobe Premiere Pro CS6 - Popravka bojeBaš kao i u prethodnoj verziji CS-a, Premiere Pro CS6 najbolje performanse su realizovane uz pomoć jedne od selektovanih grupa – CUDA, koja dopušta grafičke kartice, od kojih su većina Nvidia modeli; ali sad nekoliko AMD grafičkih kartica u Apple MacBook Pro notebook-u su, takođe, podržane.

U najboljem slučaju, mi Vam preporučujemo da kombinujete Nvidia grafičku karticu i Nvidia Tesla karticu za dualno-GPU procesiranje.

Radna stanica na kojoj smo mi vršili testiranja ima Nvidia FX4800 grafičku karticu, koja je podržana od strane Mercury Playback Engine u Premiere Pro CS6. Mi smo bili u mogućnosti da eksportujemo kratke, ali komplikovane sekvence visoke definicije sa Premiere Pro CS5.5 u 2 minuta, 29 sekundi, a zatim u Premiere Pro CS6 u 2 minuta, 18 sekundi, što je zaista mala razlika.

Međutim, kada samo isključili Mercury Playback Engine u CS6 i eksportovali isti projekat koristeći istu radnu stanicu, posao je zahtevao 14 minuta, 30 sekundu.

Jasno, ako želite da koristite Premiere profesionalno, bolje je da investirate novac u snagu GPU-a, a ne snagu CPU-a.

 

Video prikaz Adobe Premiere Pro CS6

 

Zaključak

Za kompaniju koja se nalazi toliko ispred ostalih po mnogim stvarima, pravo je iznenađenje da Adobe igra igru čekanja na Web videu.

Ali, i pored tih ograničenja u HTML5 video formatima, Adobe Premiere Pro CS6 zadržava svoje vođstvo nad drugim aplikacijama za video editovanje. Njegove GPU-ubrzane performense još ostavljaju daleko iza sebe bilo šta drugo što se može naći na tržištu.

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust
  1.  
    Danijel

    Ovaj članak neodoljivo podseća na prevod i to loš. To je nekako i uobičajena praksa ne samo na Internetu već i u časopisima. Ne piše neko svoj, autorski članak, već sve ili uglavnom sve prevede sa sajta proizvođača. Postoje i retki pojedinci koji poznaju materiju i, kao što to i treba, napišu pravi članak, analizu u kojoj su lično testirali prtpoizvod, uporedili ga sa prethodnim verzijama i ostalim konkurentskim proizvodima itd. Na žalost, takav posao je plaćen isto kao i onaj gde se samo prevede. To dovodi do otužne situacije u kojoj se cene mediokriteti i podstiče princip “dovoljno dobrog“ a pravi stručnjaci se potiskuju u stranu.

    Pored navedenog, zamerka ide i na cenu, bar kada je u pitanju Adobe Premiere CS6. Kada na nešto jači kurs evra koji računate, dodate i PDV, dobija se cena od oko 1.450 US dolara. Cena na sajtu proizvođača je 800 US dolara. Ne znam da li je neko kupio ili se kupuje ali je logično da će svako ko namerava da potroši taj iznos za softver, razmotriti sve opcije. Korisnici ovakvog, specijalizovanog softvera svakako znaju gde ga mogu naći i po kojoj ceni.

Odgovorite na komentar

(obavezno)