0
Posted 2011-12-14 by Miroslav Kovač in Programi za crtanje
 
 

Uredjenje enterijera pomoću programa

Uredjenje enterijera pomoću programa
Uredjenje enterijera pomoću programa

Uredjenje enterijera u većini slučajeva može biti previše komplikovano i nedostižno za prosečne ljude, ali uz pomoć programa za uredjenje enterijera možemo se upustiti i u ovu avanturu.

Dobar program za uredjenje enterijera i dizajn prostora, pomoćiće nam da na lak, jednostavan i zabavan način pretočimo svoje snove u stvarnost i da u realnom vremenu prošetamo svojom kućicom iz snova.

 

 

Kako započeti uredjenje enterijera stana?

Dobri programi za uredjenje enterijera dolaze sa dosta video uputstava koji značajno olakšavaju učenje korišćenja ovih zanimljivih programa.

Ukoliko program ima dobra video uputstva njegovo korišćenje će biti jednostavno kao pasulj.

Druga jako bitna osobina dobrog programa za uredjivanje enterijera je mnoštvo šablona i kompletnih planova kuća ili stanova koje možemo dalje koristiti ili menjati po sopstvenom nahođenju.

Uredjenje enterijera stana

Ovo predstavlja dobru osnovu na kojoj možemo graditi i koju možemo budžiti tako da bude po našoj volji i da odgovara našem životnom stilu.

Svako od nas voli da unese deo sebu u uredjenje stana ili kuće a ne da nam neko drugi odrađuje gde će šta da stoji i koje će biti boje. Uostalom, zato smo i rešili da nabavimo program za uredjenje enterijera, da bi smo ispoljili svoju kreativnost.

 

Ispod haube programa za uredjenje enterijera

Uredjenje enterijera prostora

Jednom kada imamo gotov plan kuće do iražaja dolazi fleksibilnost i prava snaga programa za uredjenje enterijera. Ukoliko imamo potrebe da promenimo dimenzije sobe ili čak da je premestimo i u drgi deo kuće, ovim programima to ne predstavlja problem. Ovi programi imaju čak ugrađeno automatsko merenje površine poda, tako da uvek znamo kolika je kvadratura sobe ili stana koji uredjujemo.

Programi za uredjenje enterijera poseduju i alatke za postavljanje i uredjenje nameštaja tako da lako i jednostavno možemo da napravimo bilo kakav raspored nameštaja koji nam padne na pamet. Ova mogućnost me oduševljava jer niko od nas nije preterano oduševljen kada mora da pomera pravi nameštaj po sobi kako bi napravio izneme u svom stanu. Ovaj program to radi za nas i to bez kapi znoja.

Dizajniranje stepenica može da izludi čoveka ukoliko nemamo pojma kako se to radi. Ali, većina programa za uredjenje enterijera već u sebi sadrži alatku za kreiranje stepeništa. Ova alatka je jako zgodna jer ona kreira savršeno stepenište u bilo kom slučaju i bilo kom delu stana bilo da se radi o jednostavnom ili nekom kružnom stepeništu. Na ovu alatku jednostavno možemo da se oslonimo i budemo sigurni da nećemo pogrešiti.

Većina programa za uredjenje enterijera dolazi i sa alatkom za dizajn nameštaja. Ova alatka je jako zgodna prilikom dizajniranja kuhinjskih elemenata, razmeštaja elemenata po kuhinji kao i opremanju celokupne kuhinje.

 

Pregledajte svoj dizajn iz 3D perspektive

Uredjenje enterijera

I pored svih ovih korisnih alatki, postoji nešto od čega će vam zastati dah a to je pogled iz 3D perspektive. Ova opcija je sastavni deo svakog programa za uredjenje enterijera i ona nam pruža mogućnost da pogledamo svoj dizajn iz 3D perspektive, kako unutrašnji deo kuće tako i spoljašnji.

Šetnja kroz stan u realnom vremenu provodi nas kroz sve sobe kuće ili stana koje smo dizajnirali dajući nam mogućnost da promenimo i ugao gledanja.

Moguće je čak i urealnom vremenu menjati materijale podova ili zidova stana, pa čak i menjati vrstu prozora ili vrata.

 

Sa planom za uredjenje enterijera pravo kod arhitekte

Unutrasnje uredjenje enterijera stana

Ukoliko želite svoje planove kuće ili stana ili dizajn enterijera da odnesete svom arhitekti ili izvođaču radova, jako je korisno da te planove možemo da odštampamo za tu svrhu. Zato je jako bitno da kada se odlučujemo za neki program za uredjenje enterijera, dobro obratimo pažnju da ovaj softver ima opciju izvoza crteža u DWG ili DXF formatu, kako bi bilo moguće ove planove otvoriti sa programom AutoCAD ili nekim drugim CAD programom koji koriste profesionalci.

Bez obzira dali dizajnirate enterijer po prvi put ili po sto i prvi put, koristeći program za uredjenje enterijera biće vam dostupne sve moguće alatke da svoje snove i ostvarite.

 

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.