Preporuka
 

Corel PaintShop Pro X4

 
Download Corel PaintShop Pro X4
Download Corel PaintShop Pro X4
Download Corel PaintShop Pro X4

 
Ukratko
 

Cena: 60 €
 
Veličina fajla: 341 MB
 
Proizvođač:
 
Probna Verzija:
 
Download
NARUČI
Lakoća korišćenja
 
 
 
 
 


 
Uvoz podataka
 
 
 
 
 


 
Editovanje
 
 
 
 
 


 
Integracija
 
 
 
 
 


 
Podržani izlazni formati
 
 
 
 
 


 
Organizacija slika
 
 
 
 
 


 
Pomoć i podrška
 
 
 
 
 


 
Ukupna ocena
 
 
 
 
 
5/ 5


Ocena korisnika
9 ukpnih ocena

 

Prednosti


Corel PaintShop Pro X4 se brže izvršava nego prethodne verzije. Photoblend alati čine magiju u smislu ukljanjanja ljudi iz scene ili izbora najboljeg od svake osobe u grupnom snimku. Osim toga, ovaj softver pruža dobru pomoć sa kompleksnim operacijama, pružajući isprakve za hromatske aberacije, šum slike i iskrivljenost geometrije.

Mane


Opcije za deljenje slika i organizaciju slika imaju još mesta za unapređenje. Program nije u stanju da vrši prepoznavanje lica. Osim toga, neki efekti nisu tako efektni kao Photoshop-ovi elementi.


Zaključak

Najnovija verzija Corel-ovog softvera za  editovanje slika koji koriste oni koji se bave nekim hobijem, Corel PaintShop Pro X4, je izgubio reč „Photo“ iz svog imena uprkos glavnom fokusu na fotografijama, pojednostavljenju interfejsa, ubrzavanju svog rada i dodatku nekoliko novih alata za poboljšanje slike. On je dostupan u svom regularnom Pro izdanju, baš kao i […]

2
Posted 2012-08-24 by

Bitdefender Popust
 
Opis softvera
 
 

Najnovija verzija Corel-ovog softvera za  editovanje slika koji koriste oni koji se bave nekim hobijem, Corel PaintShop Pro X4, je izgubio reč „Photo“ iz svog imena uprkos glavnom fokusu na fotografijama, pojednostavljenju interfejsa, ubrzavanju svog rada i dodatku nekoliko novih alata za poboljšanje slike.

On je dostupan u svom regularnom Pro izdanju, baš kao i u Ultimate izdanju koji nudi neke dodatne funkcije. Unapređenja po pitanju interfejsa i performansi čine ovaj update realnim kandidatom za Vašu organizaciju fotografija i potrebe editovanja.

 

Mogućnosti programa

Corel PaintShop Pro X4 - Jednostavno editovanja slikaPrethodna verzija Corel PaintShop-a Pro je bila isporučena sa ogromnim brojem dugmadi, ikona, principa i slojeva menija. Dizajneri softvera su uradili dobar posao tako što su skratili jurnjavu, modernizujući tri režima kojima može da se pristupi pomoću tabova na vrhu – Manage, Adjust, i Edit.

Standardni tri-panelni pogled primenjuje, sa pogledom slike ili galerije u najvećoj oblasti u centru, drvo foldera ili alata u levom panelu i informacije na desnoj strani, kao što su neki parametri vezani za kameru i njena podešavanja. Ove promene plana kao što je režim prebacivanja, sa toolbar-ovima i kontrolnim podešavanjima se nalaze na levom panelu, dok su materijali, slojevi i tutorijali na desnoj strani u Edit režimu.

Možda najbolja promena u smislu interfejsa i celokupnog Corel Paintshop Pro X4 predstavlja označeno poboljšanje brzine samog softvera. Kada smo testirali verziju X3, često smo bili frustrirani time što smo morali da čekamo da se velika slika učita ili obradi u potpunosti.

Zahvaljujući Corel-ovim novim implementacijama po pitanju ubrzanja grafičkog hardvera, današnja verzija nije ništa sporija od konkurentskih proizvoda, što je predstavljalo veliki problem u prošlosti.

 

Lakoća korišćenja programa

Corel PaintShop Pro X4 - Smart Photo FixPaintShop dodaje „Review Photos“ ulaz u Autoplay dijalog koji se pojavljuje svaki put kada korisnik priključi kameru na računar. Ali, mi smo morali da izvršimo navigaciju foldera na dole tamo gde su obuhvatanja boravila, dok su ih Photoshop elementi pronalazili sami za nas.

Corel PaintShop poseduje izbor za Import meni, ali kako je on pronašao naš iPhone, on nije bio u stanju da pronađe SD media karticu. Naravno, za tu svrhu treba da koristite Windows-ov prilično dobar foto importer, koji Vam dozvoljava da obeležite sliku.

Mada, import funkcije Adobe Photoshop Element-a daleko prevazilaze PaintShop-ove funkcije. Jedna stvar koja nam se dopala kod Corel PaintShop X4 je bila ta da, za razliku od Adobe Photoshop elemenata, dopušta da se importuje više od jedne slike sa kamere odjednom.

Corel PaintShop Pro X4 - Fill Light i Clarity FilterCorel PaintShop Pro pruža korisniku uobičajene načine da se organizuju slike.

Auto Group opcija Vam dopušta da zadržite fotografske snimke u okviru specificiranih vremenskih frejmova zajedno. Osim toga, možete da imate program koji će da kreira Smart Collections, specificirajući parametre kao što su opseg datume, ime, veličina ili tagovi. Takođe, vrlo lako možete da obavite zumiranje, čak i preko 100% veličine u Manage režimu, što Elements Organizer iz istog razloga ne dozvoljava.

 

Prednosti i karakteristike programa

Corel PaintShop Pro X4 - Selektivni fokusNema misterije povodom toga gde da podešavate fotografije u Corel PaintShop Pro — sve što treba da uradite je da kliknete na Adjust tab na vrhu i u centru.

od podešavanjem, mi smatramo korekciju osnovnih aspekata fotografije, kao što su rotacija, osvetljenost, boje, oblik, redukcija šuma, itd. Ova stvar je prilično jednostavna, jer uvek sačuva ono što je poslednje rađeno i može da se pronađe u besplatnom proizvodu za početnički nivo kao što je Google Picasa ili Windows Live Photo Gallery.

PaintShop čini sva ova podešavanja jednostavnim i vrlo je lako naći alat koji Vam je potreban u intuitivnom interfejsu.

S druge strane, napredna podešavanja su dostupna samo iz Edit menija.

Na primer, ne možete da manipulišete histogram slike direktno, kao što je to slučaj u mnogim drugim softverima ili čak nekim proizvodima koji su na početničkom nivou. PaintShop ne može samo da ispravi hromatske aberacije i da redukuje svakojake vrste šuma slike, ali takođe može da ispravi geometriju sočiva i još mnogo toga.

Verzija PaintShop Pro X4 je, međutim, dodala nekoliko opcija za podešavanje: Fill Light i Clarity.

 

Video Prikaz Corel PaintShop Pro X4

 

Zaključak

U zaključku, mi, ipak, preferiramo Corel PaintShop Pro X4 integrisani interfejs u poređenju sa Adobe Photoshop Elements-ov, kod kog su funkcije odvojene u razdvojene aplikacije za organizovanje i editovanje.

Oba programa čine lakim da se proizvedu rezultati koji bi zahtevali mnogo uloženog vremena ukoliko želite da to obavite u Photoshop-u pojedinačno.

Pored njegovog aerodinamičnog interfejsa, druga impresivna stvar kod Corel PaintShop-a X4 Pro su izuzetno unapređene performanse u poređenju sa prethodnom verzijom.

Download Corel PaintShop Pro X4

Download Corel PaintShop Pro X4Da bi preuzeli Corel PaintShop Pro X4 morate popuniti sledeća polja a mi ćemo Vam link za preuzimanje poslati na email adresu koju ste uneli.

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust
 1.  
  Softver Berza

  Zanimljiva konstatacija :)

  Po čemu je Photoshop CS5 po vama bolji od Corel Paintshop Pro 4?

  Voleo bih da podelite sa ostalima svoja iskustva na konkretnim primerima, verujem da bi svima značilo da čuju stručno mišljenje nekoga ko je koristio oba programa.

  Ja lično se slažem sa vama ali je razlika u ceni ova dva programa više nego značajna, što dovodi u pitanje za šta koji program koristimo i da li je vredno investirati dodatna sredstva u neko mogućnosti koje nam nudi samo Photoshop ili je ipak pametnije zadovoljiti se i sa PaintShopom.
 2.  
  Stefan

  Photoshop CS5 je tata za ovo..

Odgovorite na komentar

(obavezno)