5
Posted 2011-10-25 by Miroslav Kovač in Programi za video nadzor
 
 

Program za besplatan video nadzor kuće

Program za besplatan video nadzor kuće preko Google Hangouts
Program za besplatan video nadzor kuće preko Google Hangouts

Program za besplatan video nadzor kuće Google+ Hangouts može Vam pomoći pri nadgledanju šta se dešava kod kuće iako se vi nalazite na poslu ili na odmoru.

Ideja o korišćenju programa za video chat u svrhe video nadzora kuće nije nova, i ona je prisutna još od pojavljivanja Apple FaceTime.

Program za video chat Google+ Hangouts je mnogo bolje i jednostavnije rešenje za video nadzor kuće od FaceTime, jer nam omogućava da vršimo video nadzor bez posebnog softvera sa bilo kojeg računara i bez obzira na operativni sistem.

 

Besplatan program za video nadzor

Google Hangouts može da nam posluži kao besplatan program za video nadzor kuće a uz to za njega nije potrebna posebna instalacija, samo instaliranje dodatka za Mozilla Firefox ili korišćenje Google Chrome.

Ukoliko želimo da postavimo besplatan video nadzor kuće neće nam biti potrebno nikakva posebna podešavanja niti komplikovane instalacije programa za video nadzor, čak nam neće trebati ni skupe kamere za video nadzor. Ono što nam je potrebno je samo jedna obična web kamera, koju obično već imamo instaliranu na svom računaru, i dva Google+ naloga.

 

Kako postaviti besplatan video nadzor?

  1. Kao prvo, potrebno je kreirati dva posebna Google+ naloga.
  2. Nakon što smo kreirali naloge, treba alternativni Google+ nalog dodati u krug sa glavnim nalogom. Ovde je pametno da damo krugu ime, recimo „Video Nadzor“
  3. Pokrenite Google+ Hangout u samo tom krugu
  4. Jedan Google+ nalog, onaj sporedan, postavimo da se automatski javlja na Google+ Hangouts.

Kada obavite sve korake ovog jednostavnog sistema, Vaš besplatni video nadzor je spreman. Sve što je potrebno da bi pogledali šta se dešava kući je da se pridružite Google+ Hangout koji ste prethodno kreirali i imaćete uvid u dešavanja kod kuće iz bilo kog dela sveta i u bilo koje vreme dana ili noći.

 

Ovaj besplatan sistem za video nadzor smo testirali čak i sa uključenim screen sejverom i nismo imali nikakvih problema, što je jako koristan podatak.

Jedini slučaj kada ovaj sistem za video nadzor neće raditi jeste ukoliko uključite Sleep mode na računaru i zato vodite računa da ukoliko želite da vršite video nadzor kuće, ovaj mod isključite.

[signoff]

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.