Preporuka
 

Power Translator Premium 14

 
Power Translator Premium 14 - Izgled kutije
Power Translator Premium 14 - Izgled kutije
Power Translator Premium 14 - Izgled kutije

 
Ocena programa
 

Cena: 50 €
 
Veličina fajla: 12 MB
 
Proizvođač:
 
Probna Verzija:
 
Download
Efikasnost programa
 
 
 
 
 


 
Mogućnosti programa
 
 
 
 
 


 
Korišćenje
 
 
 
 
 


 
Broj podržanih jezika
 
 
 
 
 


 
Integracija
 
 
 
 
 


 
Pomoć i podrška
 
 
 
 
 


 
Ukupna ocena
 
 
 
 
 
5/ 5


Ocena korisnika
11 ukpnih ocena

 

Prednosti


Ovaj program za prevod teksta poseduje tačnost prevoda od čak 90% i predstavlja jedan od najboljih softvera koji vas neće razočarati

Mane


Mali broj podržanih jezika koji dolaze na CD-Rom-u predstavlja priličan nedostatak u poređenju sa ostalim programima


Zaključak

Power Translator Premium 14 se našao na drugom mestu naše liste Najbolji programi za prevodjenje teksta zato što nudi veliku tačnost prevoda od čak 90%, jednostavan korisnički interfejs i veliki broj dodatnih mogućnosti programa. Ovaj program za prevodjenje teksta uključuje i posebne usluge kao što je godišnja pretplata na servise Translate DotNet i Translate ToGo. […]

2
Posted 2011-11-10 by

Bitdefender Popust
 
Prikaz programa
 
 

Power Translator Premium 14 se našao na drugom mestu naše liste Najbolji programi za prevodjenje teksta zato što nudi veliku tačnost prevoda od čak 90%, jednostavan korisnički interfejs i veliki broj dodatnih mogućnosti programa.

Ovaj program za prevodjenje teksta uključuje i posebne usluge kao što je godišnja pretplata na servise Translate DotNet i Translate ToGo. Ovi online servisi podrazumevaju pristup dodatnim jezicima za prevod teksta.

 

Efikasnost programa Power Translator Premium 14

Tačnost prevoda je jedan od osnovnih kriterijuma kod odabira programa za prevod teksta i kao i obično naš test softvera za prevodjenje smo započeli upravo sa tim testom.

Power Translator Premium 14 program je pokazao 90% tačnosti prevoda zadatog teksta.

Tekst koji smo dobili posle prevoda je bio korektan sa samo nekoliko malih greškica u rečenicama. Interpunkcija prevedenog teksta je bila korektna i to predstavalja pravo osveženje u poređenju sa drugim programima za prevod teksta koje smo testirali.

 

Mogućnosti programa Power Translator Premium 14

Power Translator Premium 14 je podeljen u šest različitih modula :

 1. LEC MirrorTrans
 2. LEC TransIt
 3. LEC ClipTrans
 4. LEC LogoTrans
 5. LEC FileTrans i
 6. 1WorldChat

Svakom modulu softvera možemo pristupiti direktno iz glavnog interfejsa programa LEC Power Translator Premium 14. Svaki od ovih modula poseduje alatke koje  su efektivne za različite namene.

LogoTrans je modul koji je namenjen prevodu kratkih tekstova.

ClipTrans automatski prevodi sve što smo kopirali unutar sistema i nalazi se u Clipboard-u i ovaj modul je jako koristan prilikom prevoda email poruka i ostalih dokumenata.

MirrorTrans je zanimljiva mogućnost koja trenutno prevodi unos teksta u drugom prozoru. Na primer, ako kucamo neki tekst u Word dokumentu, prevod ovog teksta se automatski pojavljuje u prozoru MirrorTrans-a.

TransIt je specijalizovana alatka za prevod instant poruka i chatova.

FileTrans uključuje OCR – optičko prepoznavanje karaktera slike, tehnologije koja prepoznaje i prevodi digitalne slike, PDF dokumente i skenirane dokumente u samojednom koraku. Ovaj modul može da prevodi tekstualne dokumente kao što su XML, ODF, RTF, HTML ili Microsoft Word dokumenti.

PowerTranslatorChat je modul koji nam pruža mogućnost da četujemo sa drugim osobama širom sveta bez bojazni o bilo kakvim jezičkim barijerama.

Jedna od mogućnosti ovog programa koja nam se jako svidela je opcija da konvertujemo glas u tekst ili obrnuto. Iako neki programi koji konvertuje tekst u govor nude izgovor samo za engleski jezik, Power Translator Premium 14 nudi ispravan izgovor za sve testirane jezike (nemački, italijanski, ruski, engleski, portugalski, francuski i španski). Glas koji se koristi za ovu opciju deluje kompjuterizovano, ali je razgovetan i veoma kvalitetan. Ova mogućnost programa je idealna opcija za one osobe koje žele da bauče neki strani jezik.

Power Translator Premium 14 - Hover funkcijaHover translation je još jedna kvalitetna mogućnost ovog programa koju pruža ovaj vrhunski program za prevod teksta. Kada je neki tekst otvoren na ekranu, recimo Microsoft Word ili neki tekst na internet stranici, dovoljno je samo prevući miša preko tog teksta i dobićemo trenutačan prevod željenog teksta.

Postoji tri različita načina upotrebe ove mogućnosti. Možemo obeležiti neku reč, rečenicu ili ceo paragraf za prevod. Tip prevoda određujemo desnim klikom na ikonicu i biranjem željene operacije.

 

Korišćenje programa

Power Translator Premium 14 je tako jednostavan za upotrebu da se svaki korisnik može snaći u njegovom jednostavnom i razumljivom interfejsu. Ikonice u ovom fsoftveru simbolizuju svaku od opcija ovog programa i aktiviraju se jednostavnim klikom na njih. Ako baš ne možete shvatiti kako da pokrenete određenu opciju, program nudi i pomoć u vidu bukleta koji objašnjava svaku od opcija ovog programa.

 

Podržani jezici u programu Power Translator Premium 14

Power Translator Premium 14 - Izbor jezickih parova za prevod tekstaPower Translator Premium 14 nudi širok dijapazon raspoloživih jezičkih parova kao što su francuski, nemački, italijanski, ruski, portugalski, kineski i japanski jezik. Na žalost, na disku se ne nalaze baš svi ovi jezici. Jezici koji dolaze na instalacionom disku su nemački, franscuski, italijanski, portugalski, španski i naravno engleski.

Naravano, kao i kod velike većine drugih programa srpski, hrvatski i ostali jezici sa ovih prostora nisu podržani. Ukoliko želite da ovom programu dodate još neke jezike, možete to učiniti preko usluge koja dolazi sa ovim programom i preuzeti ih preko interneta.

Ovo i ne bi bio prevelik nedostatak ukoliko planirate da ovaj program za prevodjenje koriste samo za prevod tekstova u nekim određenim jezicima ali za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj program siguran sam da bi trebao da ponudi veći izbor jezika koji dolaze sa njim.

 

Podržani formati fajlova

Power Translator Premium 14 funkcioniše bez problema sa programom Microsoft Worda kao i sa drugim internet preglednicima i email klijentima. Za one program za koje Power Translator Premium 14 ne nudi mogućnost integracije, i dalje nam stoji na raspolaganju stara dobra copy paste varijanta direktno u program.

 

Zaključak

Power Translator Premium 14 je veoma kvalitetan program sa odličnom tačnošću prevoda koji će zadovoljiti potrebe i najnaprednijih korisnika. Bilo da ovaj program za prevod teksta koristite u poslovne ili privatne svrhe, Power Translator Premium 14 predstavlja vrhunski proizvod na tržištu programa za prevodjenje teksta.

 

[signoff]

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust
 1.  
  Divna

  Postovani

  interesuje me da li postoji program koji moze da se ubaci u mobilni telefon, tako kada snimite nečiji glas da vam on prevede na vas jezik tj. da ga (konvertujemo glas u tekst ili obrnuto.)

  Pozdrav , Divna , Obrenovac
  •  
   Softver Berza

   Draga Divna,

   zadatak koji ste mi postavili nije nimalo lak ali sam našao neko rešenje koje bi možda moglo da Vam pomogne ukoliko posedujete mobilni uređaj zanovan na Android platformi.

   Rešenje bi možda mogla da bude Android aplikacija od Google-a pod nazivom Google Translate for Android.

   https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.translate

   Ova Android aplikacija podržava prevod teksta preko 60 svetskih jezika a za 17 jezika podržava i prepoznavanje govora umesto unosa teksta.

Odgovorite na komentar

(obavezno)