Preporuka
 

TurboFloorPlan 3D Pro v16

 
TurboFLOORPLAN 3D Home Landscape Pro V16
TurboFLOORPLAN 3D Home Landscape Pro V16
TurboFLOORPLAN 3D Home Landscape Pro V16

 
Ocena programa
 

Cena: 85 €
 
Veličina datoteke: 376 MB
 
Vrsta:
 
Proizvođač:
 
Probna Verzija:
 
Download
NARUČI
Broj primera
 
 
 
 
 


 
Korišćenje
 
 
 
 
 


 
Kvalitet dizajna
 
 
 
 
 


 
Ukupna ocena
 
 
 
 
 
3.5/ 5


Ocena korisnika
11 ukpnih ocena

 

Prednosti


TurboFloorPlan 3D Pro predstavlja najjednostavniji način da projektujete svoju kuću iz snova. TurboFloorPlan Home & Landscape Pro je profesionalno rešenje za dizajniranje kuća, koje je vrlo jednostavno za upotrebu. Moguće je brzo dizajnirati i vizuelizovati kuću iz snova u fotorealističkom 3D okruženju, a da pritome nikakvo prethodno iskustvo nije neophodno.

Mane


Jednina manjkavost ovog programa je nešto slabije rešenje vezano za 3D kretanje kroz okruženje.


Zaključak

TurboFloorPlan 3D Pro  pruža mogućnost vizuelizacije i dizajniranja sopstvene kuće iz snova. On omogućava da budete dekorater koji primenjuje boje iz realnog sveta, materijale i svetlost na zidove, kao i nameštaj i ormane. Takođe, bićete u mogućnosti da izgradite Vašu kuhinju iz snova sa raznovrsnim kuhinjskim elementima. Osim toga, moguće je da ponovo modelujete kupatilo […]

2
Posted 2012-08-01 by

Bitdefender Popust
 
Prikaz programa
 
 

TurboFloorPlan 3D Pro  pruža mogućnost vizuelizacije i dizajniranja sopstvene kuće iz snova. On omogućava da budete dekorater koji primenjuje boje iz realnog sveta, materijale i svetlost na zidove, kao i nameštaj i ormane. Takođe, bićete u mogućnosti da izgradite Vašu kuhinju iz snova sa raznovrsnim kuhinjskim elementima. Osim toga, moguće je da ponovo modelujete kupatilo kako biste povećali vrednost Vaše kuće. Posle toga, virtuelno prošetajte Vašom kućom i pogledajte Vaš dizajn u fotorealističkom 3D okruženju. Čak je moguće da umanjite Vaše račune za energiju pomoću Green 3D Home resursa.

Sledeća mogućnost koju ovaj neverovatni paket pruža je da izgradite savršeno okruženje za Vašu kuću iz snova. Proširite Vaše dvorište na palubu ili otvoreno dvorište ili dizajnirajte hlad za ekstra skladišno mesto. Moguće je da birate između 2.000 biljaka da kreirate prelepi pejzaž sa bujnim vrtovima, ogradama, putićima i mnogim drugim.

 

Skup mogućnosti programa

Pogled iz pticje perspektiveTurboFloorPlan radi tačno ono što biste pomislili da radi: dopušta korisniku da brzo kreira planove spratova. Ovaj softver je više namenjen prosečnom korisnik PC računara koji je zainteresovan za dizajniranje kuće, nego profesionalnom arhitekti. TurboFloorPlan je vrsta paketa koji biste koristili da dizajnirate svoju sopstvenu kuću ili da renovirate objekat, kako biste to rešenje dalje prosledili profesionalnom arhitekti ili crtaču da razrade strukturne detalje, obezbede slaganje sa kodovima zgrade i daju nazad rešenje koje može da počne da se gradi.

Ovo znači da paket jeste daleko jednosavniji za upotrebu izvan okvira, za većinu delova za koje može da se koristi. Međutim, za korisinike kojima je CAD dizajn više godina bio hobi, program za jednostavan dizajn kuće neće predstavljati nikakav izazov. Interfejs izgleda datirano, pogotovo na suprot Windows 7 okruženja. Mada, kreiranje zidova, dodavanje vrata i prozora, čak i podešavanje višespratnih dizajna sa stepeništem čini se dovoljno jednostavnim. Postoji širok spektar nameštaja sa kojim može da se radi, što čini jednostanim renoviranje objekta ili pravljenje plana dizajna.

 

Lakoća korišćenja programa

TurboFloorPlan 3D Pro - Dnevna svetlostKada se pre više od 10 godina pojavio prvi FloorPlan, program je imao 2D (gore-dole) dizajn paket bašte koji je dopuštao da se kreira pejzaž koristeći lokalne biljke, vodene figure i druge dekorativne elemente. U današnje vreme možete naći te funkcije ugrađene u TurboFloorPlan 3D, sa proširenom ‘enciklopedijom biljki’ koja sadrži preko 7.500 biljaka, drveća i drugih lisnatih stvari. Pored toga, alati za obilkovanje terena su izuzetno jednostavni i prilično je lako da se reprodukuju oblasti iz realnog sveta koriteći postojeće mape, planove ili fotografije.

TurboFloorPlan 3D Pro - Nocno osvetljenjeTurboFloorPlan Vam dopušta da šetate kroz Vaše dizajne potpunosti u 3D okruženju i da posmatrate unutrašnjost i spoljašnjost objekta fotorealistički iz bilo kog ugla. Šetnja kroz objekat se nije promenila mnogu u proteklih 10 godina, mada je grafika danas mnogo bolja. Kretanje se vrši jednostavnim klikom na ‘walk’ alat tool i povlečenjem u željenom pravcu. To nije preterano komplikovano, ali nije ni tako jednostavno za upotrebu. ‘Šetnja kroz’ je zaista pogrešan termin, zato što možete da pomerate svoju kamere kroz 3D reprezentaciju Vašeg plana. To je više kao igranje video igrice – putuje se pravo kroz zidove, jer prozori i vrata ne mogu da se otvore. To je potpuno neinteraktivno iskustvo.

 

Prednosti i karakteristike programa

TurboFloorPlan 3D Pro - Refleksije materijalaU tako klijentno-orjentisanom paketu, voleli bismo da vidimo istinsku “šetnju kroz” u kojoj možete da se pomerate okolo kao što radite u pravoj video igrici, koristeći tastauru ili miš, otvarajući i zatvarajući vrata i penjući se niz stepenice. Možda bi čak bilo interesantno sedanje na kauče ili krevete kako bi se videlo kakav bi pogled iz takve perspektive bio. To bi, po nama, pružilo najintuitivniji način za testiranje virtuelne kreacije.

Kvalitet učinkovitosti slike je dobar, dok je osvetljenje ambijenta pametno rukovođenja. Sve što treba da uradite je da podesite lokaciju Vaše kuće (kao što je grad, geografska širina i dužina), datum i doba dana i tačan nivo osvetljenosti je proračunat. Učitavanje tako dobijene slike je prilično sporo, ali daje dobru indikaciju efekta spoljašnjeg i nutrašnjeg osvetljenja.

Sve ukupno, TuboFloorPlan 3D je moćan paket kada se uzme u obzir njegov interfejs i 3D funkcije. To je još uvek dobra investicija ako želite da planirate Vaše sopstevno renoviranje, izgradnju ili projektovanje pejzaža.

 

Opis tehničke podrške i prateće dokumentacije

Vodič za korišćenje programa TurboFloorPlan 3D Pro je pomalo štur i pored toga poseduje dobra i detaljna uputstva. Bilo bi jako lepo videti neka od ovih uputstava u video formatu.

Distributer za ovaj program za Srbiju i region, preduzeće Finalsoft Sales d.o.o., pruža telefonsku tehničku podršku na srpskom jeziku.

 

Zaključak

TurboFloorPlan 3D Pro - Veliki broj detaljaSoftver dolazi sa House builder wizard-om koji zahteva podešavanja za početno dizajniranje, kao što su spratovi, tipovi fondacije, oblik kuće – glavna kuća sa garažom, dimenzije zgrade, konfiguracija zgrade.

Sve što korisnik treba da uradi je da počne da gradi, tragajući za zidovima, prozorima, krovovima, površinama, spratovima, stepeništem, šinama, itd. Interiors tab nudi alate koji dolaze kao priručni u svakoj kući, kao što su ormani, aparati za kuhinju i praonicu, elektronski uređaji poput televizora i računara i unutrašnji nameštaj.

Svako želi udobnu kuću, a dobra strana TurboFloorPlan 3D Pro je što dopušta umetanje draperija, tepiha, akvarijuma, slika ili dodataka za kupatilo ili kuhinju. Takođe, ne treba se zaboraviti ni dodavanje unutrašnjeg osvetljnenja, električnih elemenata, vodovodnih instalacije i HVAC elemenata.

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust
 1.  
   
   
   
   
   

  Solidno…

Odgovorite na komentar

(obavezno)