Preporuka
 

TurboCAD Deluxe 19

 
Turbocad Deluxe 19
Turbocad Deluxe 19
Turbocad Deluxe 19

 
Ukratko o programu
 

Cena: 190 €
 
Veličina datoteke: 321 MB
 
Operativni Sistem: , , ,
 
Proizvođač:
 
Probna Verzija:
 
Download
NARUČI
Mogućnosti programa
 
 
 
 
 


 
Alati i metode za dizajn
 
 
 
 
 


 
Kompatibilnost
 
 
 
 
 


 
Korišćenje
 
 
 
 
 


 
Pomoć i podrška
 
 
 
 
 


 
Ukupna ocena
 
 
 
 
 
4.5/ 5


Ocena korisnika
8 ukpnih ocena

 

Prednosti


TurboCAD Deluxe 19 poseduje čarobnjaka koji nas vodi kroz početnu gradnju arhitektonskih planova i poseduje čarobnjak za prilagođavanje stranica za nove projekte.

Mane


Nedostaju animacije i podrška za makroe, mogućnosti koje nisu neophodne ali su već standardne za većinu programa iz ove kategorije.


Zaključak

Najnoviju verziju TurboCAD Deluxe 19 odlikuju snažne performanse, konkurentna cena i lakoća korišćenja tako da je prilagodljiv svim namenama. Iako njegov interfejs nije baš najelegantniji koji smo videli, TurboCAD pruža bogate funkcionalnosti i vrhunske performanse koje će sigurni smo nadoknaditi njegove estetske nedostatke. Dizajn alati i metode u TurboCAD Deluxe TurboCAD Deluxe 19 je moćan […]

1
Posted 2012-05-15 by

Bitdefender Popust
 
Prikaz programa
 
 

Najnoviju verziju TurboCAD Deluxe 19 odlikuju snažne performanse, konkurentna cena i lakoća korišćenja tako da je prilagodljiv svim namenama.

Iako njegov interfejs nije baš najelegantniji koji smo videli, TurboCAD pruža bogate funkcionalnosti i vrhunske performanse koje će sigurni smo nadoknaditi njegove estetske nedostatke.

 

Dizajn alati i metode u TurboCAD Deluxe

TurboCAD Deluxe 19 je moćan i kompletan 2D/3D CAD softver koji pruža sve što je potrebno za kreiranje prezentacija, izradu tehničkih crteža, planova kuća, projektovanje mašinskih delova i školske projekte.

TurboCAD Deluxe 19 poseduje alate za 2D crteže, alate za modifikovanje i dimenzionisanje objekata, kao i alate za 3D modelovanje, prikaz realne slike, napredne svetlosne efekte, transparentnost i još mnogo toga.

Turbocad Deluxe 19 - 3D zicani modelOno što je karakteristično za CAD softvere jesu šabloni. Šabloni se koriste kao odskočna daska za nove projekte, tako da se ne mora krenuti od nule. Tu je i obimna kolekcija simbola koje možete ubacivati u projekat jednostavnim prevlačenjem u interfejsu programa.

Specifični alati za mašince koje ovaj program nudi omogućavaju jednostavno kreiranje 3D modela od jednostavnih 2D tehničkih crteža.

TurboCAD Deluxe je idealan i za kreiranje kućnih planova. Kroz uputstva čarobnjaka, omogućen Vam je lak, preliminarni dizajn sobe. Povezivanje zidova se vrši jednim klikom a šabloni koje ovaj program poseduje će Vam pomoći da identifikujete različite komponentne Vašeg dizajna i prikažete dimenzije istih.

Ovaj program koristi moćnu i laku za korišćenje tehnologiju od strane poznate firme LightWorks. Ova tehnologija omogućava korisnicima da precizno definišu materijale kao što su staklo, ogledala i reflektujuće površine tako da svako može kreirati željeni dizajn.

TurboCAD nudi inovativne alate prilagodjene mašinskim inženjerima i dizajnerima. Moguće je dizajnirati sve od motora i mehaničkih delova pa sve do ploča i patent crteža. On obuhvata praktične alate prilagodjene za arhitekte, gradjevinare i gradjevinske inženjere.

U novoj verziji programa unapredjen je prikaz planova za kupatila, kuhinje, izloge, spratove i drugo.

Ovaj softver nudi veki izbor linija, lukova, krivih i spline alata tako da bez obzira koliko specifične bile vaše potrebe, uvek ćete imati pristup odgovarajućem alatima potrebnim za vaš posao.

 

Kompatibilnost

Turbocad Deluxe 19 - 3D tlocrt u arhitekturiTurboCAD Deluxe je kompatibilan sa velikim brojem ostalih dizajnerskih softvera. Podržava čak 28 standardnih industrijskih formata uključujući WMF, PDF i DWG.

Ovaj softver takodje omogućava uvoz i izvoz SKP i DXF fajlova , datoteka koje su kompatibilne sa poznatim i popularnim softverima Google Sketchup i AutoCAD.

Ukoliko pak želite da svoj dizajn sačuvate kao sliku, imate opciju da je sačuvate kao JPEG, BMP, PNG ili GIF fajl.

 

Korišćenje programa TurboCAD Deluxe 19

Najnovija verzija TurboCAD Deluxe 19 prepuna je novina koje čine aplikaciju lakšom za navigaciju.

Turbocad Deluxe 19 - prilagodjavanje interfejsa programaPostoje početni, srednji i napredni meni da bi Vam interfejs bio dostupniji u zavisnosti od Vašeg poznavanja CAD-a.

U početničkom modu dizajn alati imaju detaljna objašnjenja kako oni rade. Kada se bolje upoznate sa softverom lako se možete prebaciti na srednji ili napredni režim rada.

Jedna od osobina koja olakšava rad u CAD softveru jeste korišćenje čarobnjaka. Na početku novog dizajna, čarobnjak Vam omogućava da definišete gledište, merne jedinice, veličinu stranice i još mnogo toga kroz niz jednostavnih pitanja. Ova opcija je od velike pomoći kada želite da napravite optimalan crtež za svoj projektat.

 

Karakteristične mogućnosti programa

TurboCAD nudi nekoliko karakterističnih namena kako bi se povećala njegova upotrebljivost i svestranost. Možete da prilagodite paletu sa alatkama da biste prikazali samo alate potrebne za Vaš trenutni projekat, omogućavajući Vam da prilagodite interfejs Vašim potrebama. Takodje možete da kreirate i imenujete sopstvene grupe alata.

TurboCAD poseduje i istoriju komandi, uredjivanje teksta i pokaznu tačku. Pokazna tačka je veoma zgodan alat koji automatski identifikuje objekte koje treba kreirati, kao što su prozori ili vrata u gradjevinskim planovima.

 

Video prikaz novih mogućnosti koje pruža TurboCAD Deluxe 19

 

Zaključak

TurboCAD Deluxe 19 predstavlja odličan CAD softver namenjen širokom krugu korisnika, od početnika do stručnjaka.

Iako softver nije bez mana, ti nedostaci su zanemarljivi i neće biti od presudnog značaja potencijalnom korisniku da koristi softver. TurboCAD je vredan ulaganja ako tražite moćan i pristupačan CAD softver.

Comments

comments


Bitdefender Popust

Ivan Bulatović

 
Ivan je strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva iz Beograda sa iskustvom iz oblasti programiranja i internet marketinga. Njegova strast je učenje i stalno usavršavanje iz oblasti novih računarskih tehnologija.


Bitdefender Popust
  1.  
    Sloba K.

    Odličan članak, svaka čast!

Odgovorite na komentar

(obavezno)