0
Posted 2011-11-30 by Miroslav Kovač in Besplatni programi
 
 

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials
Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials je najnovija verzija Microsoft Forefront Endpoint Protection softvera i predstavlja zamenu za Microsoft Live OneCare.
Nova verzija antivirus softvera Microsoft Security Essentials pruža unapređenu zaštitu za naš računar i dostupan je za operativne sisteme Windows XP, Windows Vista i Windows 7.

 

Nove mogućnosti Microsoft Security Essentials

 

Većina antivirusnih programa zahteva periodična ažuriranja koja se zakazuju u periodu kada računar radi ili moramo da ih ažuriramo ručno kako bi bili sigurni da je antivirus program potpuno ažuran i da pouzdano štiti naš računar. Ažuriranje Microsoft Security Essentials je integrisano u redovna ažuriranja samog operativnog sistema i izvršava se skoro svakodnevno. Ovako Microsoft Security Essentials pruža potpunu zaštitu računara koji je uvek ažuran.

 

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials - InterfejsJoš jedna od prednosti Microsoft Security Essentials je to što ovaj softver radi neprimetno u pozadini, za razliku od većine drugih antivirus programa koji ponekad umeju biti dosadni sa iskačućim prozorima, svaki put kada vrše skeniranje računara, ili kada naiđu na neku pretnju.

 

Microsoft Security Essentials koristi heurističnu tehniku skeniranja pod nazivom Microsoft Dynamic Signature Service kako bi detektovao malware. Ovo je još jedan način kako ovaj antivirus program štiti naš računar i to bez posebnih zahteva za ažuriranje softvera.

 

Antivirus program Microsoft Security Essentials nam nudi dve vrste skeniranja a to su:

  • real-time skeniranje i
  • skeniranje po zahtevu.

 

Ovaj besplatan antivirus se odlično integriše sa Windows Firewall i Internet Explorerom i to predstavlja napredak od prethodne verzije ovog softvera. Integracija sa Internet Explorerom pruža mnogo bolju zaštitu od pretnji sa interneta i web stranica i ovo je bio problem koji nas je mučio već duže vreme.

 

Prednosti koje pruža besplatan antivirus Microsoft Security Essentials

 

Interfejs programa Microsoft Security Essentials je izneneđujuće jednostavan i nudi razna podešavanja koja mogu da razumeju i potpuni početnici. Instalacija je brza i ne zahteva restart računara. Ali, jako je bitno da uklonimo sve ostale antivirus programe koji su instalirani pre nego što pokrenemo instalaciju Microsoft Security Essentials.

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials - Azuriranje programa

Jednom, kada instaliramo ovaj softver na naš računar, pojaviće se ikonica u dnu ekrana. Kada je ikonica zelene boje, to označava da je računara zaštićen i da nema nikakvog malware na njemu. Žuta ikonica nas obaveštava da je antivirus zaštita u dobrom stanju ali da je potrebna neka intervencija korisnika. Dok, crvena ikonica označava da je naš računar izložen pretnjama. Ukoliko ikonica promeni boju u crveno, pojaviće se iskačući prozor sa obaveštenjem šta su preporučene radnje koje treba da izvršimo kako bi naš računar ponovo bio zaštićen od virusa.

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials - Podesavanja

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials je potpuno besplatan za korisnike koji poseduju licenciranu verziju Windows operativnog sistema i ne zahteva nikakvu dodatnu registraciju programa. Kućni korisnici i manja preduzeća mogu ovaj antivirus program preuzeti i instalirati na sve računare koje žele zaštititi od virusa.

Ovaj antivirus program nas nikada neće terati da ga unapredimo u plaćenu verziju jer sve verzije ovog antivirus programa su besplatne.
 

Zaključak

Besplatan antivirus Microsoft Security Essentials unapređuje antivirusnu zaštitu računara za kućne korisnike i manja preduzeća unapređenom tehnologijom heurističnog skeniranja.
Činjenica da je ovaj antivirus program potpuno besplatan i da nudi skoro svakodnevna ažuriranja samog programa predstavalja pravo olakšanje za ljude koji ne žele da se opterećuju sa redovnim ažuriranjem svog antivirus programa, Microsoft Security Essentials to radi automatski. Velika prednost antivirus programa Microsoft Security Essentials je i to što je izuzetno jednostavan za korišćenje.

 

Video prikaz

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust