10
Posted 2012-02-23 by Miroslav Kovač in Vesti
 
 

Avast 7 Free Antivirus – Download

Avast 7 Free Antivirus
Avast 7 Free Antivirus

Avast 7 Free Antivirus je poptuni antivirus program osmišljen da zaštiti računar od svih vrsta malicioznih programa.

Nova verzija ovog popularnog antivirus softvera se izdvaja po svojim mogućnostima automatskog sandbox-a sumnjivih procesa u računaru, detekciji rutkitova, potpunoj zaštiti u realnom vremenu i mogućnosti deljenja radne površine.

Avast 7 Free Antivirus donosi veoma veliki napredak u pogledu funkcionalnosti, ukupnih performansi ali i prilagodljivosti samog programa.

I pored toga što se radi o besplatnoj veziji programa koja ne sadrži komponente poput firewall -a, anti-spam modula i virtuelizacije procesa, Avast 7 Free Antivirus ostaje jedan od opcijama najbogatijih antivirusnih programa na tržištu.

 

Instalacija Avast 7 Antivirusa

Instalacija Avast 7 Free Antivirus

Nova verzija avast antivirusa donosi novi instaler ali procedura same instalacije programa se nije značajno promenila od prethodne.

Ipak, novi elementi su uočljivi već kod samog pokretanja instalacije, pošto ovaj put možemo da biramo da avast 7 antivirus izaberemo kao drugu liniju odbrane birajući „Compatible Install“.

 

Interfejs programa avast 7 Free Antivirus

Avast 7 Free Antivirus - Interfejs programa

Interfejs programa je promenjen, ali ove izmene nisu radikalne u pogledu samog izgleda, pošto je sačuvan raspored iz prethodne verzije programa.

Ovaj put, preporuka da avast 7 Free Antivirus unapredite u verziju avast Internet Security je oučljivija nego ikada do sada.

 

Novosti koje nam donosi Avast 7 Antivirus

Što se tiče novih mogućnosti u verziji 7 Avast Free antivirusa, lista se sastoji od usluga zasnovanih na cloud tehnologiji, FileRep modulu i strimovanih ažuriranja programa.

Zahvaljujući novoj usluzi zasnovanoj na reputaciji fajlova, avast 7 free antivirus je u stanju da donosi mnogo inteligentnije odluke i da smanji broj grešaka u proceni fajlova što je i bila jedna od mana prošle verzije ovog antivirusnog programa.

Strimovano ažuriranje programa

Glavni razlog uvođenja strimovanih ažuriranja softvera je to što proizvođač planira da isporučuje više informacija korisnicima u cilju povećanja zaštite od najnovijih malicioznih programa.

Ako uzmemo u obzir da Avast dnevno dodaje oko 25.000 potpisa u svoju bazu, dva ili tri ažuriranja programa dnevno više nisu dovoljna i oni planiraju da isporučuju oko 20 updejta dnevno i da nastave da ovaj broj ažuriranja povećavaju kada i koliko to infrastruktura bude dozvoljavala.

Cloud usluge su dostupne preko Preglednog menija aplikacije a u podešavanjima možemo da ih uključimo ili isključimo.

Skeniranje od virusa

Modul za skeniranje od virusa je ostao netaknut u odnosu na prethodnu verziju programa.

Na testu koji je sproveo sajt Softpedia, na uzorku od 300 malicioznih uzoraka programa i uključenoj naprednoj detekciji, Avast 7 Free Antivirus nije zablistao u punom sjaju jer je uklonio samo 231 virus što iznosi samo 77% i nije u rangu nekih boljih antivirusnih programa poput Bitdefender Antivirus Plus 2012.

Daljinska podrška u avast 7 Free Antivirus

Avast 7 Free Antivirus - Deljenje radne povrsine

Novost u avast 7 Free Antivirus programu je i mogućnost daljinske podrške koja omogućava spajanje sa drugim udaljenim računarom na kome je takođe instaliran avast 7 i deljenje radne površine sa tim računarom. Glavna namena ovog modula je pomoć prijateljima kada imaju nekih problema sa svojim računarom.

Deljenje radne površine je zaštićeno šifrom i da bi nekom omogućili da se konektuje na vaš računar morate mu prvo dati pristupnu šifru.

 Uvoz i izvoz podešavanja programa

Još jedna od novosti koje nam donosi Avast 7 Antivirus je mogućnost uvoza i izvoza podešavanja programa.

Ova opcija je dostupna preko panela za podešavanje, pod odeljkom Održavanje.

 

Download Avast 7 Free Antivirus

Avast 7 Free antivirus možete preuzeti preko sledećeg linka:

 

NAPOMENA:

Da bi preuzeli novu verziju Avast antivirusa morate popuniti sledeća polja a mi ćemo Vam link za preuzimanje poslati na email adresu koju ste uneli.

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

 

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust