Preporuka
 

Bitdefender Total Security 2013

 
Bitdefender-Total-Security-2013
Bitdefender-Total-Security-2013
Bitdefender-Total-Security-2013

 
Ocena programa
 

Cena: 15.3 €
 
Veličina datoteke: 280 MB
 
Vrsta:
 
Proizvođač:
 
Probna Verzija:
 
Download
NARUČI
Zaštita sistema
 
 
 
 
 


 
Popravka sistema
 
 
 
 
 


 
Korisnost
 
 
 
 
 


 
Performanse
 
 
 
 
 


 
Mogućnosti
 
 
 
 
 


 
Pomoć i podrška
 
 
 
 
 


 
Ukupna ocena
 
 
 
 
 
5/ 5


Ocena korisnika
401 ukpnih ocena

 

Prednosti


Bitdefender Total Security 2013 nudi sve standardne opcije koje poseduju najbolji sigurnosni paketi uz dodatak opcija za bekap podataka, optimizaciju sistema i joše nekih dodatnih mogućnosti.

Mane


Nema


Zaključak

Šta je to sigurnosni paket? Neki proizvođači softvera jednostavno spoje antivirus i firewall zaštitu ili dodaju čak i još neku alatku tome i takvom paketu daju ime sigurnosni paket. Bitdefender Total Security 2013 ima potpuno suprotan pristup, Bitdefender je u svoj sigurnosni paket ubacio svaku sigurnosnu komponentu koju možemo da zamislimo. Možda vam ovakav sigurnosni […]

9
Posted 2012-08-03 by

Bitdefender Popust
 
Prikaz programa
 
 

Šta je to sigurnosni paket? Neki proizvođači softvera jednostavno spoje antivirus i firewall zaštitu ili dodaju čak i još neku alatku tome i takvom paketu daju ime sigurnosni paket. Bitdefender Total Security 2013 ima potpuno suprotan pristup, Bitdefender je u svoj sigurnosni paket ubacio svaku sigurnosnu komponentu koju možemo da zamislimo.

Možda vam ovakav sigurnosni paket deluje prenatrpano i možda i preteran, ali Autopilot opcija koju poseduje Bitdefender Total Security olakšava upravljanje ovako kompleksnim paketom za bezbednost računara i svodi interakciju i potrebu za bilo kakvim donošenjem odluka na apsolutni minimum.

Bitdefender je razvio tehnologiju koja umesto da stalno zapitkuje korisnika šta sada treba da uradi, donosi odluke o tome sam na osnovu iskustva stotina inženjera širom sveta. Zar to nije genijalno? I umesto da nas bombarduje dosadnim iskačućim prozorima o tome kako je uspešno uradio ovo ili ono, ovaj sigurnosni paket u tišini radi posao za koji je predviđen.
Bitdefender Total Security 2013 - Glavni interfejs
Na privi pogled, reklo bi se da glavni interfejs izgleda potpuno isto kao i kod Bitdefender Antivirus Plus 2013, sa četiri velika prozora koji predstavljaju četiri glavne komponente paketa. Ipak, ukoliko kliknemo na strelice za levo ili desno primetićemo da Bitdefender Total Security 2013 sadrži još šest dodatnih komponenti. Ovi prozori se mogu rasporediti redosledom koji nama najviše odgovara ili po željenom prioritetu. To je još jedna prednost Bitdefender proizvoda u odnosu na konkurentske programe, jednostavno možemo urediti interfejs programa kako nama odgovara.

Kao i kod antivirusa, Bitdefender Total Security poseduje opcioni vidžet za desktop koji je kompatibilan sa svim popularnim operativnim sistemima kompanije Microsoft Windows 7, Microsoft Vista i Windows XP. Ovaj vidžet prikazuje ukupno stanje sigurnosti sistema, obaveštava korisnika o nekim propuštenim događajima i grafički odražava stanje firewalla i antivirusa.

 

Impresivna antivirusna zaštita

Bitdefender Total Security 2013 - Moduli sistemaKomponente koje poseduje Bitdefender Total Security za blokiranje i čišćenje malicioznih programa u sistemu su potpuno iste kao i one kod Bitdefender Antivirus 2013. U poslednjih godinu dana, Bitdefender je postizao bolje ukupne ocene na svim nezavisnim laboratorijskim testovima od bilo kog drugog proizvođača antivirusnog softvera. Zasluženo je dobio najviše ocene na svim testovima firme AV-Comparatives i najbolje je ocenjen paket u testovima u realnom okruženju od strane firme AV-Test. Rezultati na testovima kod ostalih firmi su bili manje više slični.

Nivo detekcije virusa kod Bitdefendera od 87% i ukupan broj bodova u otklanjanju malicioznih programa od 6.4 bodova pobedio je sve ostale proizvode koji su testirani.

 

Ostale opcije programa

Bitdefender Total Security 2013 - Download i instalacijaBitdefender Antivirus ima u svom nazivu Plus, i on stvarno nudi više od antivirusne zaštite. Za početak, njegovov nivo detekcije i blokiranja phishing sajtova je skoro savršen. Na testovima, Bitdefender je ostvario rezultat za samo 1% manji nego Norton a SmartScreen Filter u Internet Exploreru je potukao sa impozantnih 52% razlike. Ako uzmemo u obzir da sko tri četvrtine današnjih antivirusa ne mogu ni da dostignu preciznost Internet Explorera, moramo da priznamo da je Bitdefender napravio impresivan rezultat.

Ovaj antivirus poseduje i skener sigurnosnih propusta u sistemu čiji izveštaji sadrže instrukcije u vezi sigurnosnih propusta koje je pronašao i načina kako da se ovi propusti otklone. Jedna od zanimljivih ali ne previše korisnih opcija ovog programa je i sigurna enkriptovana komunikacija sa ostalim korisnicima Bitdefender proizvoda. Ukoliko posetimo neki e-banking sajt, Bitdefender nam automatski nudi da taj sajt otvorimo u njegovom Safepay sigurnom internet pregledniku, kako bi izbegli krađu poverljivih podataka za logovanje. Aplikacija Safego proverava sve linkove i potencijalne opasnosti sa društvenih mreža Facebook i Twitter i sprečava zlonamerne korisnike da nas prevare ili da nam zaraze sistem nekim virusom. Naravno, Bitdefender Total Security 2013 poseduje sve gorepomenute mogućnosti.

 

MyBitdefender Online

Portal MyBitdefenderLični nalog na sajtu Bitdefender, poznat kao MyBitdefender nudi praćenje statusa i upravljanje svim instalacijama Bitdefender proizvoda poput antivirusa, programskih paketa ili aplikacija za mobilne uređaje. Preko kontrolne table imamo kontrolu nad svim aplikacijama i mogućnost da aktiviramo opciju za zaštitu identiteta partnerske firme IDWatchDog. Preko ove kontrolne table, Bitdefender nam omogućava i da proverimo status i izveštaje o korišćenju aplikacije Safego.

Ukoliko posedujemo instaliran kompletan sigurnosni paket, broj opcija u kontrolnoj tabli MyBitdefender se proširuje, tako da možemo da upravljamo kontrolama računara koje su namenjene za roditelje, imamo pristup rezervnim kopijama Safebox bekap-a, ili da pratimo svoj izgubljeni ili ukradeni laptop ili Android uređaj. O ovim opcijama biće priče malo kasnije.

 

Firewall bez muke

Bitdefender Total Security 2013 - Dvosmerni FirewallPrisustvo i rad Bitdefender sigurnosnog paketa na računaru je toliko transparentno i toliko neprimetno da nećemo primetiti čak ni da imamo instaliran neki firewall. Firewall vodi računa o svim konekcijama koje odlaze ili dolaze ka našem računaru. Ukoliko program pokrećemo u Autopilot režimu rada, nećemo ni znati da li je neko pokušao da kompromituje naš računar, jer će ga Bitdefenderov firewall sprečiti u tome a ukoliko Bitdefender pokrenemo u Korisničkom režimu rada ovakva obaveštenja će biti veoma retka.

Bitdefender je napravio očigledan napredak u razvoju firewall zaštite u odnosu na prethodnu prošlogodišnju verziju Bitdefender 2012 jer nova verzija štiti računar čak i u slučaju da pokušamo ručno da isključimo ovu opciju.

 

Pouzdan Spam Filter

Bitdefender Total Security 2013 - AntispamAntispam komponenta koju poseduje Bitdefender 2013 filtrira dolaznu poštu i označava neželjene poruke i u naslovu poruke i u zaglavlju. Lako se integriše sa Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail i Thunderbird aplikacijama. Bitdefender se potrudio i napravio veliki pomak u odnosu na prethodnu verziju u razvoju i ove komponente. Podešavanja su krajnje jednostavna i poseduju jednostavan klizač za podešavanje nivoa zaštte i nekoliko opcija za kontrolu detekcije heruističnih filtera i filtera linkova.

Antispam komponenta koristi cloud komponentu radi identifikacije neželjene pošte koja se zaniva na informacijama prikupljenih sa ostalih računara koji poseduju instaliran Bitdefender programe. Ova komponenta će na početku da zatraži dozvolu da pošalje primerak neželjene pošte Bitdefenderu radi analize ali nisam baš siguran koliko su korisnici spremni da pošalju primerke svoje lične pošte radi istraživanja.

 

Kontrole za roditelje

Bitdefender Total Security 2013 - Kotrole za roditeljeBitdefender 2013 donosi potpuno novu kontrolu za roditelje, koja je sada prebačena u cloud okruženje i dostupna na više računara i Android uređaja. Sva podešavanja se vrše preko portala MyBitdefender a lokalna instalacija Bitdefendera podešavanja prima direktno sa servera u roku od samo nekoliko minuta. Na ovakav način roditelji mogu da kontrolišu svoju decu čak i kada nisu kod kuće.

Kreiranje profila za dete započinjemo izborom starosne dobi deteta a ovaj izbor direktno utiče na filter sadržaja kome dete može da pristupi u zavinosti od njegove starosne dobi i toga šta je primereno z anjegov uzrast. Ukoliko želimo ovu komponentu možemo detaljno podesiti a sadrži preko 30 kategorija sadržaja.

Kontrola za roditelje radi u bilo kom internet pregledniku kao što su Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome i ostali i nije moguće ovu komponentu isključiti preko komandne linije kao što je to slučaj kod nekih drugih programa. Bitdefender svoj filter zasniva na bazi podataka koje razvrstava sajtove po kategorijama ali i analizira sadržaj svake stranice. Roditeljima je preko portala MyBitdefender, dostupan uvid u sve posećene i blokirane sajtove koje je posetilo njihove dete.Bitdefender Total Security 2013 - Blokiranje interneta

Za svako dete možemo podesiti nedeljni raspored korišćenja interneta što mnogim roditeljima olakšava život. Roditeljska kontrola putem kratke poruke obaveštava decu o ovim ograničenjima.

Ukoliko ste Bitdefender roditeljske kontrole instalirali na Android telefon svog deteta, na raspolaganju su vam listinzi pozivanih brojeva, sms poruke i mogućnost da blokirate pojedine kontakte u imeniku koji sadrže određene brojeve. Isto tako, u svakom trenutku možete videti lokaciju telefona na mapi. Ova opcija u sebi sadrži i definisanje vremena kada je dete u školi i vreme spavanja a sledeći dodatak koji se uskoro očekuje je kotrola poziva i poruka u ovoim vremenskim periodima.

Pored ostalog, Bitdefender može da prati poruke preko društvenih mreža poput Facebook mreže.

 

Ukradeni ili izgubljeni uređaji

Bitdefender Total Security 2013 - Anti TheftPortal MyBitdefender može da se koristi i za lociranje bilo kog zaštićenog laptopa ili Android uređaja koji podržava geolokaciju preko GPS sistema. Ukoliko se desi da vam neko ukrade uređaj, možete ga daljinski zaključati ili potpuno izbrisati podatke sa njega. Ako se radi o Android uređaju, možete daljinskim putem uključiti i veoma glasan alarm na uređaju.

Pošto mi se ova opcija učinila posebno zanimljivom, isprobao sam Anti-Theft sistem na svom virtuelnom sistemu za testiranje. Odmah posle restarta sistema, pojavio se prozor koji mi je tražio PIN kod koji sam definisao prilikom zaključavanja uređaja na portalu MyBitdefender. Nisam uspeo da nađem načina kako da pokrenem sistem bez unosa PIN koda i to mi se jako dopalo. Daljinsko brisanje sistema i podataka na uređaju je prošlo isto tako glatko. Moram priznati da je jako malo sigurnosnih paketa koji nude ovakvu vrstu zaštite i da je ovo pravi bonus od BitDefendera.

 

Safebox – Bekap i sinhronizacija

Bitdefender Total Security 2013 - Online bekapInstalacija Bitdefendera dolazi i sa 2 GB prostora na online serveru koji možete koristiti za rezervne kopije podataka sa računara ili za sinhronizaciju podataka između računara. Da bi napravili bekap nekog foldera dovoljno je samo da ga prevučete na upravljački prozor programa.

Datoteke u folderima za sinhronizaciju se automatski bekapuju na online server u svakom trenutku kada ih izmenimo. Ovi fajlovi su dostupni sa bilo kog računara sa internet pristupom preko portala MyBitdefender ili im se može podesiti konekcija sa drugim računarima sa kojima će se podaci sinhronizovati. Preko portala je moguće deliti fajlove sa kolegama ili prijateljima putem sigurne konekcije. Tako na primer možete koristiti Safebox da bi prebacili datoteke koje su prevelike za slanje preko email poruka.

Najbitnija stvar je to što je Safebox izuzetno jednostavan za korišćenje. Ako je sam proces izrade bekapa težak ili zbunjujući, ljudi ga jednostavno neće ni raditi. Iako ne možemo da fino podesimo proces izrade rezervnih kopija podataka kao kod specijalizovanih programa za bekap podataka, bekap određenih foldera je ono što je većini korisnika dovoljno.

 

Optimizacija sistema

Bitdefender Total Security 2013 - Optimizacija sistemaBekap podataka i optimizacija sistema su opcije koje razdvajaju mega pakete od običnih sigurnosnih paketa. Bitdefender poseduje obe mogućnosti. Da, on je sposoban da pronađe i obriše nepotrebne fajlove, obriše pogrešne ili nepotrebne podatke iz registrija sistema i da pobriše podatke iz istorije internet preglednika a pored svega toga nudi i pregršt dodatnih mogućnosti.

Alatka za čišćenje sistemskih registara prikazuje potencijalne probleme u sistemu i pruža nam mogućnost filtriranja određenih kategorija poput podataka za pokretanja sistema ili obrisanih aplikacija. Ukoliko se desi da u nekom slučaju ovo čišćenje napravi problem u sistemu, postoji opcija da se sve vrati u pređašnje stanje.

Bitdefender pored ostalog nudi i alatku za pronalaženje više istih fajlova, radi uštede prostora na disku ali i sitem za optimizaciju performansi sitema.

 

Dodatne mogućnosti programa

Bitdefender Total Security 2013 - Zastita od kradje identitetaPreko portala MyBitdefender moguće je aktivirati osnovnu zaštitu od krađe identiteta, koju pruža partnerska firma IDWatchdog ili je unaprediti plaćenu veriju koja pruža viši nivo zaštite uz doplatu.

Da bi zaštitili poverljive podatke, možemo kreirati jedan ili više enkriptovanih „trezora podataka“. Trezorima dodeljujemo naziv, određujemo lokaciju na disku, kapacitet i lozinku. Kada ispravno unesemo lozinku za određeni trezor, on se pojavljuje unutar Windows Explorera kao poseban disk. Nakon toga, možemo da prebacujemo fajlove u njega ili da ih otvaramo direktno iz trezora kao da se radi o pravom disku. Kada trezor ponovo zaključamo, ne postoji mogućnost da se pritupi podacima koji se u njemu nalaze.

 

Mali uticaj na performanse sistema

Bitdefender Total Security 2013 - Performanse sistemaProšlogodišnja verzija Bitdefender Total Security 2012 je prilikom instalacije na sistem zauzimala preko gigabajt prostora. Ovogodišnje izdanje zauzima ispod jedan gigabajt ali razlika u zauzeću diska nije drastična. Ova veličina instalacije me i ne čudi kada se uzme u obzir obilje opcija koje ovaj softverski paket nudi.

Prilikom testiranja uticaja Bitdefender Total Security 2013 na vreme podizanja sistema, koje se vrši merenjem vremena 100 automatskih ciklusa restartovanja sistema, Bitdefender je ovo vreme povećao za zanemarljivih 5%, daleko manje od proseka koji iznosi 11%.

Test koji se odnosi na vreme potpunog otvaranja liste od 100 stranica na internetu, pokazao je da sistemu koji ima instaliran Bitdefender Total Security 2013 na sebi treba za 15% više vremena nego sitemu bez Bitdefendera. I ovaj rezultat je veoma dobar s obzirom da je prosek oko 22%.

Prilikom testiranja vremena kopiranja i premeštanja fajlova unutar sistema, vreme koje za koje je sistem sa instaliranim Bitdefenderom iskopirao fajlove je bilo samo 15% duže od sistema bez Bitdefendera što je prosečno povećanje vremena kopiranja.

 

Zaključak

Bitdefender Total Security 2013 nudi sve standardne opcije koje poseduju najbolji sigurnosni paketi uz dodatak opcija za bekap podataka, optimizaciju sistema i joše nekih dodatnih mogućnosti. Antivirusna komponenta je posebno dobra u čišćenju virusa sa sistema a njegov anti spam filter je veoma pouzdan.

Moramo priznati da nova verzija Bitdefender Total Security 2013 donosi mnoga unapređenja ali verujemo da je ovo samo početak revolucije u domenu antivirusnih paketa i da nas očekuju još mnoga pozitivna iznenađenja a Bitdefender je predvodnik te revolucije.

Download Bitdefender Total Security 2013

Download Bitdefender Total Security 2013Da bi preuzeli Bitdefender Total Security 2013 morate popuniti sledeća polja a mi ćemo Vam link za preuzimanje poslati na email adresu koju ste uneli.






Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust
 1.  
  Zeljko
   
   
   
   
   

  Dobar je,sa standarnim podesavanjima malo sporije ucitava stranice zbog provere,ali nista preterano.Po meni jako dobro resenje za vecinu korisnika.




 2.  
  Milan

  Intersuje me gde mogu kupiti ovaj program i da li ima licenca za dva-tri kompa na dve godine npr. Koliko traje ova verzija koju ste mi poslali.




  •  

   Bitdefender softver možete naručiti preko sledećeg linka Bitdefender Total Security – Prodaja ili pozivanjem broja telefona 024/524-416.
   Da, postoji mogućnost kupovine licence za 3 računara, a moguće je kupiti licencu i za period od 1, 2 ili 3 godine.
   Prilikom kupovine na 2 i 3 godine, odobrava se dodatni popust, odnosno licenca je jeftinija ako je kupite za duži vremenski period.




 3.  
  zoran

  interesuje me da li treba poseban program za njegovu reinstalaciju?




 4.  
  Softver Berza

  Hvala na lepim rečima. Nadam se da ćete se i sami uveriti zašto je Bitdefender Total Security 2013 trenutno antivirusni program bez premca i da ćete svoja iskustva podeliti i sa ostalim posetiocima našeg sajta.

  Ukoliko Vam se program sviđa, dođite na ovu stranicu ili posetite našu Facebook stranicu i dajte nam lajk, plus i tvit.

  Puno sreće u nagradnoj igri!




 5.  
  nike

  Pozfravljam ovakav nacin reklame. Pretpostavljam da je antivirusni program dobar a nakon promotivnog perioda cu reci svoje misljenje o njemu potpuno kvalifikovano. Nadam se i da cu osvojiti nagradu od jedne godine besplatne licence. Malo li je.





Odgovorite na komentar

(obavezno)