Preporuka
 

Avast Antivirus 6 – Besplatni Antivirus

 
Avast Besplatni Antivirus 6 - Kutija
Avast Besplatni Antivirus 6 - Kutija
Avast Besplatni Antivirus 6 - Kutija

 
Ocena programa
 

Cena: Besplatan
 
Veličina datoteke: 89 MB
 
Vrsta:
 
Proizvođač:
 
Probna Verzija:
 
Download
Zaštita sistema
 
 
 
 
 


 
Popravka sistema
 
 
 
 
 


 
Korisnost
 
 
 
 
 


 
Performanse
 
 
 
 
 


 
Mogućnosti
 
 
 
 
 


 
Pomoć i podrška
 
 
 
 
 


 
Ukupna ocena
 
 
 
 
 
3.5/ 5


Ocena korisnika
63 ukpnih ocena

 

Prednosti


Ovaj besplatni antivirus je odlično i zaokruženo rešenje koje pristojno blokira malware, ima prijatan interfejs i relativno brzo skenira fajlove

Mane


Funcionalnost Auto Sandbox ponekad ume da bude iritirajuća i da ne funkcioniše baš onako kako je zamišljeno da radi.


Zaključak

Avast Antivirus 6 – Besplatni antivirus se smatra kao najkompletniji besplatni antivirus softver koji poseduje sve napredne funkcije koje su nam obično dostupne samo u plaćenim verzijama antivirusnih programa. Najnovija verzija Avast antivirus 6 nam donosi nove slojeve zaštite koji ovaj antivirus softver izdvajaju od ostalih besplatnih softvera i on potpuno zasluženo zauzima prvo mesto […]

12
Posted 2011-10-21 by

Bitdefender Popust
 
Prikaz programa
 
 

Avast Antivirus 6 – Besplatni antivirus se smatra kao najkompletniji besplatni antivirus softver koji poseduje sve napredne funkcije koje su nam obično dostupne samo u plaćenim verzijama antivirusnih programa.

Najnovija verzija Avast antivirus 6 nam donosi nove slojeve zaštite koji ovaj antivirus softver izdvajaju od ostalih besplatnih softvera i on potpuno zasluženo zauzima prvo mesto na listi najbolji besplatni antivirus programi.

Kao i obično mi smo instalirali ovaj antivirus program i isprobali smo ga da Vi ne bi morali i evo šta smo zaključili.

 

Instalacija i korišćenje besplatnog softvera Avast Antivirus 6

Instalacija softvera Avast antivirus 6 je bila lako i jednostavna i nadasve vrlo kratka. Instalacija ovog softvera je toliko jednostavna da bi svaki početnik mogao da instalira ovaj antivirus program, što je za svaku pohvalu. Instalacija ovog programa ne zahteva restartovanje računara kao kod nekih drugih antivirus programa.

Avast Antivirus 6 - Izgled interfejsaPosle završene instalacije program se automatski ažurira i to traje vrlo kratko, pošto je veličina update-a veličine svega nekoliko kilobajta za razliku od nekih antivirus programa gde ona iznosi i do 50 MB.

Avast antivirus 6 ima skoro identičan interfejs kao i njegov prethodnik Avast antivirus 5, osim nekoliko novih ikonica i novog jezička Additional Protection.

Avast 6 je dobio i dva nova dogmeta u gornjem delu sa desne strane Ugrade i levom donjem delu Like Avast. Iako nisu od nekog značaja za korisnika ovog antivirusa, ovi dugmići i ne ometaju funcionalnost softvera.

 

Efikasnost Avast Antivirus 6

Brzina antivirus programa je pored nivoa detekcije virusa jedan od presudnih faktora kod izbora antivirusnog softvera za vaš računar.

Kada je reč o Avast antivirus 6, moramo biti iskreni i priznati da je ovaj antivirus program mnogo brži od AVG-a. Testirali smo i AVG antivirus i bili smo zadovoljni sa njime ali moramo priznati da smo tek posle instalacije Avast antivirus 6 iskusili šta je brzina.

Uticaj Avast antivirusa 6 na vreme podizanja sistema nije značajno. Vreme podizanja sistema sa instaliranim antivirus softverom Avast je prilično brzo.

Takođe smo merili vreme kopiranja foldera, kako bi odredili uticaj Avast antivirusa 6 na performanse kompletnog sistema. Bez istaliranog antivirus softvera, sistem je kopirao folder veličine 2 GB sa jednog hard diska na drugi za 2 minuta i 6 sekundi.

Mala potrosnja memorije - Avast Antivirus 6Posle instalacije Avast-a brzina kopiranja je opala, što je i razumljivo zato što je Avast skenirao izvršne exe fajlove u tom direktorijumu u realnom vremenu kako bi otklonio sve potencijalne pretnje. Kopiranje sa uključenim Avastom je trajalo 2 minuta i 39 sekundi što je za 26% sporije nego bez njega. Ovo ne predstavlja veliku razliku i potpuno je prihvatljivo s obzirom da je naš račuanr zaštićen od virusa.

Avast 6 besplatni antivirus je veoma mali potrošač radne memorije.

Ovaj softver zauzima samo 10 MB radne memorije u mirovanju i kao takav predstavlja jedan od najmanjih antivirus softvera danas.

 

Nove mogućnosti antivirus programa Avast 6

Besplatni antivirus Avast 6 je nadograđen sa novim mogućnostima u modulu Addiotinal Protection koje uključuju Auto Sandbox, Web Rep i Site Blocking.

Auto sandbox

Ako pokrenemo sumnjivi program, Avast antivirus 6 će ga pokrenuti u izolovanom okruženju, takozvanom sandbox, tako da ovaj program ne može naneti nikakve štete našem sistemu niti njegovim fajlovima. Naše mišljenje je da je ovo jako dobro rešenje i odličan dodatak odličnom antivirus softveru Avast 6 a posebno što je potpuno besplatno.

Web Rep

Web Rep funkcija je vrlo slična rešenju Mcafee Siteadvisor, WOT i drugim i očigledno je da Avast malo kasni sa ovim rešenje iza drugim proizvođača. Web Rep se zasniva na ocenjivanju web sajtova od strane internet zajednice kao i kod WOT ali je dosta bolje rešeno, pošto kod Web Rep možemo da izaberemo kategoriju sajta iz ponuđene liste, izabrati ocenu sajta i nakon toga glasati za određeni sajt. I pored tog odličnog rešenja za ocenjivanje sajtova ovo rešenje će postati korisno tek kada ova internet zajednica korisnika postane velika poput WOT.

Besplatni antivirus Avast 6 - Web ReputationWeb Rep radi sa najnovijim verzijama Firefox-a i Internet Explorera i uopšte ne usporava njihov rad.

Site Blocking

Blokiranje sajtova sa Avast 6Besplatni antivirus Avast 6 nudi nam i opciju da blokiramo određene sajtove. Podrazumevana podešavanja ostavljaju ovu opciju isključenom. Ukoliko korisnik odluči da blokira pristup određenom web sajtu, on to može uraditi tako što će adresu tog web sajta dodati u listu adresa u opciji Site Blocker. Od tog trenutka sav saobraćaj sa ovim sajtom će biti blokiran.

 

Mane antivirus programa Avast Antivirus 6

Ponekad neke od korisnih funkcija programa mogu biti i jako dosadne i iritirajuće. Na primer, za korisnike koji često koriste u svom svakodnevnom radu program Gimp, popularnu alternativu Photoshop-a. Ovaj program za grafičku ogradu slika drži sve svoje funkcije kao posebne programe, da bi snimio slike u JPG formatu koristi file-jpg.exe, da bi snimio sliku u PNG formatu koristi file-png.exe. Besplatni antivirus program Avast 6 je Gimp označio kao sumnjiv i pokreće ovaj program u izolovanom okruženju zvanom sandbox.

Problem sa programom GimpNaravno, mi znamo da je Gimp bezopasan program i biramo da se ovaj program pokreće normalno kao i svaki drugi i označićemo ga da Avast zapamti naš izbor kako nas sledeći put ne bi prekidao u radu sa dosadnim upozorenjima. Na žalost, Avast ne pamti ovu našu odluku i svaki sledeći put kada poželimo da snimimo neku sliku ponovo i ponovo će nas pitati da li želimo da ovu Gimp komponentu pokrenemo u sandbox okruženju. Ovo može postati vrlo frustrirajuće.

Auto Sandbox funkcija antivirus programa Avast 6Na sreću proizvođač je ugradio u ovaj antivirus program mogućnost kreiranja pozitivne liste programa koji se neće pokretati u sandboxu takozvane whitelist. Rešenje za sve ove programe koje Avast antivirus 6 pogrešno označi kao potencijalno opasne po sistem a oni to u stvari nisu jeste, da dodamo celi direktorijum u kome se nalazi ovaj program u našu whitelist tako da nas Avast više ne pita za njih.

 

Video Prikaz besplatnog softvera Avast Antivirus 6

 

Zaključak

Besplatni antivirus Avast antivirus 6 deluje obećavajući sa svim svojim mogućnostima, malom potrošnjom radne memorije i vrlo malim uticajem na performanse računara. Kada je reč o novim mogućnostima ovog antivirusnog programa, samo je Auto Sandbox koristan dok su funkcije Site Blocking i Web Rep prilično beskoristne jer postoje mnogo bolja alternativna rešanja.

Download Avast Antivirus 6

Download Avast antivirus 6Da bi preuzeli Avast Antivirus 6 morate popuniti sledeća polja a mi ćemo Vam link za preuzimanje poslati na email adresu koju ste uneli.

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Comments

comments


Bitdefender Popust

Miroslav Kovač

 
Softver Berza predstavlja jedinstveni način informisanja o najboljim programima koji su jednom korisniku potrebni u njegovom svakodnevnom radu. Prikazi sa slikama, videom, preporučena cena i download, sve na jednom mestu.


Bitdefender Popust
 1.  
  alis

  ajde posaljite da skinem sebi
 2.  

  kako da ja sebi skinem ovaj anti virus
 3.  
  Slobodan Manigodic

  instalirao sam avast, ali mi sad ne radi outlook. kad iskljucim zastitu maila, sve radi normalno
  •  
   Softver Berza

   Slobodane,

   jeste li restartovali racunar posle instalacije antivirusa?

   Ovo moze biti jedan od razloga zasto Vam Avast blokira Outlook.
   •  
    Slobodan

    posle instalacije to nije trazio, pa nisam. pri sledecem podizanju sistema, u donjem desnom uglu se pojavila aplikacija sa obavestenjem da mogu da skinem noviju verziju avasta. predpostavio sam da se radi o novoj bazi podataka, pa sam to i uradio. onda je zahtevan reset, sto sam i uradio
 4.  
  saula

  Klikni na download, a ne na BUY!!!
 5.  
  Tijana

  Zašto ja ne mogu da skinem besplatni antivirus program? Kad odem na download nudi mi samo onaj od 34,99 USD i pita me na koji ću način da ga platim. :(
  •  
   Softver Berza

   Draga Tijana,

   postavili smo novi link za preuzimanje Avast antivirusa 6. Ova verzija je besplatna verzija Avast antivirusa.

   Slobodno downloadujte ovu verziju jer vam neće tražiti nikakvo plaćanje.
 6.  
  Dragan Gligorijevic

  Avast je dosta unapredjen.Poceo sam s njim,pre deset godina i povremeno mu se vracao,kao alternativi.Koristio sam mnoge antiviruse u medjuvremenu.Sada Avast 6 free koristim na jednom notebook-u,jer imam XP i samo 256RAM,gde samo s njim komotno i sigurno radi.A na drugom trenutnom probam Avast Internet security 6 sa Windows7 i 2GB RAM-a. (Bitdefender Security2012,koga sam probao) dva meseca.
  Uznapredovao je dosta,a najveca prednost u odnosu na nesto jace zastite je sto nije opterecenje za sam PC.Neki antivirusi postaju kocnica i pretnja sami sebi ili opterecenje za sam PC,
  U savkom slucaju Avast 6 free je za XP i slabije masine mozda najbolji.Moze se na Avast uvek racunati i kada imate i kada nemate izbora.
  Sve najbolje
  •  
   Softver Berza

   Dragane,

   hvala na komentaru i darago mi je da i Vi delite naše mišljenje. AVAST definitivno jeste najbolje besplatno antivirus rešenje danas.

   Preporučujem ga svakome ko nema novaca da kupi neko od profesionalnih rešenja .
 7.  

  Njihovo dugogodišnje iskustvo nije zanemarujuće. Ovaj antivirus svakako radi posao za koji je napravljen. Interfejs nije tako loš i svejedno, autentičan je ako to može doprineti opštem utisku. Avast u novijim verzijama ima precizniji skener, verovatno sve veća konkurencija na ovom polju ima dodatnog uticaja da Avast održi kvalitet jer jedino tako može zadržati svoj deo korisnika. Sve najbolje o ovom anitivirusnom programu!

Odgovorite na komentar

(obavezno)