Prevod Teksta – Najbolji programi 2013

Najbolji programi za prevodjenje teksta 2011

Najbolji programi za prevod teksta za 2013 godinu nam definitivno pomažu da srušimo jezičke barijere i da razmenjujemo ideje sa ljudima širom sveta bez obzira na jezik kojim govore.

Efektivna komunikacija je danas od velikog značaja kod razvoja bilo kog posla ali je jako bitna i za ličnu komunikaciju sa poslovnim partnerima i ostvarivanje novih kontakata.

Kada želimo da izaberemo neki program koji nam je potreban za određeni posao, to može da nas košta dosta vremena a ponekad i živaca. Obično potrošimo sate, a ponekad i dane u čitanju raznih prikaza i iskustava drugih korisnika kako bi došli do zaključka da li je taj program dobar ili ne za određeni posao.

Zato smo se potrudili da sastavimo listu najboljih programa za prevod teksta 2013. godine, kako bi vam olakšali izbor i poštedeli Vas testiranja programa.

 

Najbolji Programi za Prevod teksta 2013

Pozicija 1 2 3 4 5
Naziv Babylon 9 Power Translator Premium 14 PROMT Standard 9 WhiteSmoke 2011 Ace Translator 9.2
Slika Babylon 9 - Program za prevodjenje Power Translator Premium 14 PROMT Standard 9 WhiteSmoke 2011 Ace Translator 9.2
Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz
Video
Cena 79 EUR   73 EUR   73 EUR 73 EUR 41 EUR
Ukupna ocena
Ocene
Efikasnost
Mogućnosti programa
Korišćenje programa
Podržani jezici
Podržani formati fajlove
Podrška
Vidi slike
EFIKASNOST
Tačnost prevoda 95% 90% 90% 95% 72%
MOGUĆNOSTI PROGRAMA
Integracija u programe
Prevod fajlova
Provera pravopisa
Trenutan prevod internet stranica
Text-to-speech
Automatska identifikacija izvornog jezika
PODRŽANI JEZICI
Broj podržanih jezika 33 7 7 9 59
Francuski
Nemački
Italijanski
Španski
Portugalski
Ruski
Kineski
Japanski
Srpski
Hrvatski
PODRŽANI FORMATI FAJLOVA
Instant poruke
Email
Word
PDF
RTF
HTML
PREVOD INTERNET STRANICA
Internet Explorer
Mozilla Firefox
TEHNICKA PODRŠKA
Telefon
Email
Uputstva/FAQ
Tutorijali
Forum
PODRŽANE PLATFORME
Windows 7
Windows Vista
Windows XP
NAŠI KOMENTARI
Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz
Video
CENA
79 EUR 73 EUR 73 EUR 73 EUR 41 EUR
 

Čemu služe programi za prevodjenje teksta?

Zašto su nam potrebni programi za prevod tekstaSvet je postao mnogo manji nego što mi možemo zamisliti. Kroz napredak tehnologije danas možemo komunicirati sa osobama koje nisu iz naših krajeva, pa čak i ne govore naš jezik.

Ponekad posao zahteva da jasno razumemo pa čak i vodimo konverzaciju sa drugim poslovnim ljudima iz čitavog sveta. Ponekad od toga zavisi i naš posao ili radno mesto.

Programi za prevodjenje teksta igraju veoma bitnu ulogu u tome i pomažu nam da razumemo bilo koji dokument, email ili poruku preko mreže koju dobijemo a koja je napisana na nekom drugom jeziku.

Najbolji programi za prevod teksta koji se koriste u poslovne svrhe moraju biti sposobni da se integrišu u Microsoft Word ili RTF fajlove, i obavezno moraju imati ugrađenu proveru pravopisa prevedenih dokumenata.

Pored mogućnosti da prevode Microsoft Word, PDF ili email poruke, jedna od jako bitnih opcija je i mogućnost prevoda internet stranica. Neki od programa za prevodjenje nude i mogućnost prevoda vašeg internet preglednika u jezik po izboru. Ovo je jako bitno ukoliko želimo da pregledamo web sajtove koji su napisani drugim jezikom ili da pružimo poslovnu podršku međunarodnim partnerima.

 

Šta je bitno kod izbora programa za prevod teksta?

Najbolji programi za prevod teksta i njihove karakteristikeNajbolji programi za prevod teksta 2013 nam omogućuju prevod teksta iz različitih dokumenata. Trebali bi da nam ponude bogat izbor jezika koje podržavaju, gomilu podržanih formata fajlove i da sve to upakuju u jednostavan korisnički interfejs koji je razumljiv i lak za korišćenje.

Navodimo kriterijume po kojima je Softver Berza ocenila svaki aspekt najboljih programa za prevod:

Efikasnost programa

Najbitnija stvar kod prevoda nekog teksta je koliko je taj prevod tačan. Iz ovog razloga prvi i najvažniji test koji vršimo prilikom pisanja prikaza nekog programa za prevodjenje teksta je test tačnosti prevoda. Obično ga vršimo na jednom pragrafu nekog poznatog dela. Ono što nam je bitno kod ocenjivanja je koliko grešaka u sintaksi napravi program i redosled reči u rečenicama, kao i pravilna upotreba znakova interpunkcije.

Mogućnosti programa

Najbolji programi za prevod teksta moraju da nude i obilje dodatnih opcija i mogućnosti programa kako bi poboljšali kvalitet prevoda kao i mogućnosti programa. Neke od nejčešćih dodatnih mogućnosti programa su integracija u ostale programa u sistemu, trenutni prevod internet stranica kao i provera pravopisa.

Korišćenje programa

Programi za prevod teksta bi trebalo da nam daju trenutačan prevod željenog teksta u izabrani jezik. Da bi ovaj posao odradili što brže i kvalitetnije oni moraju da poseduju jednostavan interfejs koji je rezumljiv svakom korisniku programa. Instalacija ovog tipa programa mora biti jednostavna i brza a integracija u sistem neprimetna.

Podržani jezici

Najbolji programi za prevod teksta prevode tekst u više svetkih jezika i pružaju kompletnu podršku za ove jezike. Neki od ovih programa nude podršku za više jezika u osnovnom proizvodu, dok neki drugi nude samo jedan par par jezika i to obično engleski jezik i jedan jezik po izboru.

Podržani formati fajlova

Ako planirate da prevodite različite dokumente i fajlove, za to će vam biti potreban program koji podržava veliki broj različitih formata fajlova. Što je broj podržanih formata fajlova veći to ćete i vi biti efikasniji.

Kombinacija svih ovih faktora koje smo spomenuli daće vam najbolji program za prevod koji odgovara svim vašim potrebama i daje brze i tačne prevode teksta u različitim jezicima.