Najbolji Antivirus Programi 2013

Antivirus programi - 5 najboljih za 2011

Najbolji antivirus programi za 2013 godinu cuvaju vaš racunar sigurnim a vaše podatke zašticene od svih zlonamernih hakera.

Današnji virusi i pretnje sa interneta zahtevaju ozbiljnu zaštitu racunara. Današnji najbolji antivirus programi su efikasniji nego ikad pre u pružanju zaštite vas i vaših podataka.

Mi smo se potrudili da izaberemo najbolje i da vam damo uporedni prikaz najboljih antivirus programa za 2013. godinu.

Izbor i nije bio lak pošto je konkurencija prilicno jaka u ovoj kategoriji programa ali ipak smo izdvojili 5 najboljih antivirusa za 2011 godinu koji mogu zasigurno da sacuvaju vaše podatke i racunar i poštede Vas nepotrebnih glavobolja.

U nastavku teksta vam predstavljamo:

 

Najbolji antivirus programi za 2013 – Uporedni pregled

 

Pozicija 1 2 3 4 5 6
Naziv BitDefender Antivirus Plus Kaspersky Anti-Virus Webroot Antivirus
Norton Antivirus
ESET NOD32 Antivirus
G Data Antivirus
Slika Antivirus program BitDefender Antivirus Plus Kaspersky Anti-Virus 2013 Antivirus program Webroot Antivirus Antivirus program Norton Antivirus Antivirus program ESET Nod32 Antivirus G Data Antivirus 2012
Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz
Video
Cena 18.5 EUR 35 EUR 29 EUR 38 EUR 30 EUR 24 EUR
Ukupna ocena
Ocene
Nivo zaštite
Efikasnost
Laka instalacija
Lakoca korišcenja
Mogucnosti
Ažuriranje
Podrška
Vidi slike
AKCIJE
Popusti 40%
DETEKCIJA PRETNJI
Virusi
Crvi
Trojanci
Spajver
Maliciozni programi
Rootkitovi
DODATNA ZAŠTITA
Zaštita preglednika
Zaštita OS
Keylogger
Dolazna pošta
Odlazna pošta
Cet
P2P razmena fajlova
Registry startup
Dialers
Hakeri
Phising
Identitet
Adware
ActiveX
Kolacici
Skripte
Potpuna web zaštita
Spam
Auto USB
TEHNOLOGIJA ZAŠTITE
Virus Signatures
Crne liste
Bele liste
Heuristics
Real-Time
Security network
MOGUCNOST SKENIRANJA
On-Access Scan
On-demand scan
Manual scan
Quick&Deep Scan
Optimized scan
Scan individual files
Exclude files
Compressed files
Quarantine
Auto-Clean
Scan USB
DODATNE MOGUCNOSTI
Password protect
Security levels
User Profiles
Self-Defense
Scheduling
History/Report Logging
Silent/Gamer Mode
Laptop/Battery Mode
Link Scanner
Bootable Rescue CD
Free Virus Scan online
AŽURIRANJE SOFTVERA
Automatsko ažuriranje definicija
Rucno ažuriranje definicija
Scheduled updates
Proxy server
Definicije se osvežavaju na svakog sata svakog sata svakog sata 5-15 minuta po potrebi svakog sata
TEHNICKA PODRŠKA
Telefon
Email
Chat
Uputstva/FAQ
Tutorijali
Forum
PODRŽANI OPERATIVNI SISTEMI
Windows 7 (32 bit)
Windows 7 (64 bit)
Vista (32 bit)
Vista (64 bit)
XP (32 bit)
XP (64 bit)
NAŠI KOMENTARI
Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz Prikaz
Video
CENA
29 EUR 41 EUR 29 EUR 60 EUR 38 EUR 24 EUR

 

 

Zašto su nam potrebni antivirus programi?

Danas, nezašticen racunar nije samo laka meta za napadace, vec je verovatno zaražen. Novi virusi, spyware, trojanci, internet crvi i ostali maliciozni programi pojavljuju se svaki dan.

Nove pretnje za vaš racunar ne samo da su sposobne da onesposobe sigurnosne mere u samom operativnom sistemu, nego su osmišljene tako da vas zateknu nespremne.

Polje delovanja virusa se takodje izmenilo, virusi koji su nekada predstavljali dosadne podvale transformisali su se u opasne pretnje sposobne da unište ne samo vaš racunar nego i da ukradu vase licne podatke i identitet.

Najbolji antivirus programi 2011

Prednosti koje pruža ugradnja antivirus programa na vaš racunar su vise nego ocigledne, ali cena koju placamo usporavanjem celog sistema ponekad izgleda nepremostivo.

Na sreću, moderni antivirus programi nisu samo unapredili nivo zaštite, nego su i znacajno unapredili i iskorišcenje raspoloživih resursa racunara kao i samu brzinu rada. Danas je moguce imati izuzetnu zaštitu bez trošenja dodatnih resursa.

Koristeci napredne tehnologije i širok dijapozon zaštitinih mera, najbolji antivirusni programi su efikasniji vise nego ikada do sada, i ne zahtevaju stalno održavanje. Možemo se oprostiti od dosadnih upozorenja i vidljivog usporenja sistema, jer nam najbolji antivirus programi nam pružaju stalnu zaštitu i mogu čak u pojedinim slucajevima i da ubrzaju rad samog računara.

Najnovija generacija antivirusnih programa nam donosi naprednu detekciju virusa. Nastavljajuci dalji razvoj antivirus programa, vodeci antivirus programi cesto ukljucuju dodatnu proaktivnu zaštitu sa boljom proverom ponašanja programa i analizom reputacije datoteka. Nekoliko programa je razvilo zaštitu „u oblaku“ i ostale napredne tehnologije da bi povecali sigurnost racunara i naših podataka.

Pocevši od igrackog moda, moda za uštedu baterije, pa do skenera internet linkova, današnji antivirus programi su postali svestrani i podigli su lestvicu mogucnosti i funkcionalnosti.

 

Najbolji antivirus programi: Šta je bitno kod izbora?

Kao što znate nisu svi antivirus programi isti. Kao i svi ostali proizvodi oni mogu biti dobri, loši ili prosecni. Izbor antivirus programa na tržištu je velik i raznolik. Iako nismo testirali svaki proizvod koji se može naci na tržištu, mi smo izabrali najbolje antivirus programe koji su nam dostupni danas od razlicitih proizvodaca i uporedili ih kako bi vam olakšali izbor programa koji odgovara vašim potrebama.

Treba imati na umu da kada dode do situacije da nam je potreban dobar antivirus, efikasnost i lakoca upotrebe su od presudnog znacaja. Programi za zaštitu racunara su dobri onoliko koliki je stepen njihove zaštite, i ako ne možete da ovladate njima i da shvatite kako oni funkcionišu, siguran sam da i necete. Naš izbor antivirus programa predstavlja kombinaciju optimalne sigurnosti sa jednostavnim opcijama i alatkama.

Kriterijum po kome smo birali i analizirali antivirus programe su:

Nivo zaštite

Iako vecina zaštitnih programa reklamira „višeslojnu“ zaštitu, odbranu od „360 stepeni“ ili cak „100%“ zaštitu, nekima je ta zaštita poptpunija od drugih. Najbolja antivirusna rešenja ukljucuju klasicnu zaštitu od virusa, internet crva, trojanaca i spajvera, ali bi isto tako, trebali da sadrže i odbranu od keylogger-a, raznih internet prevara, i rutkitova. Antivirusni programi bi pre svega trebali da predstavljaju internet bezbednosna rešenja ali bi isto tako trebali i da nas zaštite od svih ostalih pretnji koji nam vrebaju sa svih strana.

Efikasnost

Antivirusi su posebno dizajnirani da zaštite vas racunar, pa ako to ne rade dovoljno dobro, kakva je korist od njih? Sve opcije, zvucni efekti, ili lep interfejs ne može da nadoknadi slabu zaštitu. Kada smo birali antiviruse za nasu listu, konsultovali smo rezultate renomiranih testera zaštitnih programa i specijalizovane organizacije za zaštitu kako bi izabrali najefikasnije antivirus programe na tržištu i procenili ukupnu efikasnost. U principu, nasi najbolje ocenjeni programi su ujedno i najefikasniji.

Lakoca instalacije i podešavanja

Antivirus programi ne bi trebali da budu komplikovani za instalaciju i trebali bi da nam pruze neophodnu zastitu sto je pre moguce. Od preuzimanja do instalacije i prvog skeniranja, ugradnja antivirus programa bi trebala biti laka i jednostavna.

JednostavnostAntivirus programi i sta je bitno kod izbora

Antivirusi su u principu komplikovana programska softverska rešenja, ali oni ne bi trebali da zahtevaju od nas da budemo inženjeri elektrotehnike. Najbolji antivirus programi poseduju sve opcije koje su potrebne ekpertima u oblasti zaštite racunara, ali isto tako moraju biti i jednostavni za upotrebu i za svakog pocetnika.

Korisnici racunara žele programsko resenje koje mogu da instaliraju na svoj racunar i da slobodno zaborave na njega, program koji ne iziskuje konstantno odrzavanje ili neka dosadna obavestenja. Najbolji antivirusni programi su flaksibilni dovoljno da rade sve ono sto mi zahtevamo od njih pa cak i da to zanci da rade sami od sebe.

Mogucnosti antivirusnih programa

Mogucnosti antivirusnih softvera su odlike koje razdvajaju dobre od odlicnih. Ovo ne podrazumeva zvucne efekte i vatromet boja na ekranu, nego funkcionalne mogucnosti koje unapreduju sigurnost, efikasnost i brzinu rada ovog softvera.

Ažuriranje antivirusa

Antivirusni program je dobar onoliko koliko je ažurna njegova definicija virusa. Moderni antivirus softver poseduje mogucnost automatskog ažuriranja koje izvodi dovoljno cesto da se vas racunar ne bi usporio. Najbolji antivirus programi cak šalju ažurne verzije definicija vašem racunaru cim one postanu dostupne.

Podrška

Najbolji programi ne zahtevaju od nas da procitamo opširno uputstvo za upotrebu iako uz svaki program dolazi jedno. Na pojedina pitanja, probleme ili dodatnu pomoc, najbolji proizvodaci antivirusnih programa pružaju superiornu podršku preko interneta ili telefona.

Dobar antivirusni program je efikasan, efektivan i lak za korišćenje.

Kombinujući sve potrebne mogućnosti sa jednostavnim interfejsom, naši najbolji antivirusni programi 2012 pružaju najveću bezbednost i korisnost bez nekog ozbiljnog ulaganja vašeg vremena, novca ili sistemskih resursa.